Geen enkele zwangerschap is dezelfde beweren ze. Dat klopt ook, al kunnen ze natuurlijk wel op elkaar gelijken. Ben je zwanger van je eerste kindje dan is alles nog super nieuw en heel erg spannend. Al kan ik uit ervaring zeggen dat zelfs een vijfde zwangerschap ook spannend blijft! Je weet natuurlijk wel wat meer wat je kan verwachten en hoe alles in elkaar zit, maar toch blijft het telkens een heel unieke belevenis!

In dit artikel vind je al mijn blogs over zwangerschap terug. Dit artikel is niet af, regelmatig komen er nieuwe artikels bij over dit onderwerp. Ideaal om deze dus te bookmarken.

Zwangerschap informatie tips

Zwanger worden

Het begint allemaal met zwanger willen worden. Voor mij ging dat best vlotjes en zonder problemen waar ik eeuwig dankbaar om ben. Ik weet dat dit niet voor iedereen het geval is en dan leef ik enorm mee. Ik gun iedereen een heerlijke baby als ze er eentje wensen.

Zwangerschap bekend maken

We hebben nooit echt grootste dingen gedaan om onze zwangerschap bekend te maken. We schreven wel telkens een blogje die kan je helemaal onderaan vinden onder de rubriek waar ik mijn persoonlijke blogs bundel per zwangerschap.

Onze eerste zwangerschap hebben we eerst bekend gemaakt aan mijn ouders, we gaven ze en tutje met daarop “Ik hou van Oma” en ook de versie voor opa natuurlijk. Ze waren heel blij en hadden het nog niet zien aankomen, ze dachten dat we nog eventjes zouden genieten van ons tweetjes. Mijn schoonouders waren ook verrast en blij! Aan de andere mensen hebben we het gewoon gezegd.

Toen we voor de tweede keer zwanger waren hebben we een toffe shirt gemaakt. Zo hebben we het gekend gemaakt aan de grootouders en de dichtste familie.

De drie daaropvolgende zwangerschappen hebben we niets speciaal gedaan. We hebben het wel altijd verteld met kriebeltjes in de buik. Ohja bij de derde of vierde zwangerschap gaven we gewoon een papiertje met daarin de echo. Oh wat was het altijd fijn en bijzonder om zo’n nieuws te mogen delen met de mensen die heel dicht bij ons staan.

zwanger vijfde kindje sofie lambrecht

Nuttige tips tijdens de zwangerschap

Zwanger zijn brengt soms ongemakken en nieuwe vragen met zich mee. Mag sex wel nog? Hoe komt het toch dat ik humeurwisselingen heb?  Nou, over deze en nog wat meer schreef ik artikels. Enjoy! Heb je nog vragen? Stel ze en dan beantwoord ik ze in een nieuw artikel.

kraamkoffer checklist vluchtkoffer mama abc blog

Handige lijstjes om uit te printen

Je moet aan zoveel denken, je bent zenuwachtig en je brein staat op hold… wat is er dan handiger dan lijstjes kant en klaar om uit te printen en af te vinken?!  Ga je gang!

Babymoon

Babymoon is de term voor de laatste reis dat je maakt als koppel voor de baby er is. Dus de reis dat je samen maakt met jullie eerste baby nog in de buik. Wij gingen tijdens mijn eerste zwangerschap naar Disneyland Parijs, toen nog niet bekend met de term Babymoon.

Over de geboortelijst en kraamcadeau’s

Een geboortelijst kan je babywinkels of speelgoedwinkels plaatsen. Terwijl je zwanger bent maak je deze aan in één of meerdere winkels naar jou keuze. Je kiest zelf allerlei producten, kleertjes en speelgoed uit en plaatst deze op een geboortelijst. Na de geboorte kunnen mensen die een cadeautje willen geven die lijst bekijken en daar iets van kopen. Dat is een heel handig systeem zo weten de mensen zeker dat je blij zal zijn met het cadeautje, dat het nuttig is en niet ongebruikt in de kast zal blijven slingeren en ook jij bent er zoiezo blij mee – want je zocht het zelf uit. Een ideale manier dus om om te gaan met cadeautjes stress bij een geboorte.

meter-doopmeter-zwanger-our-happily-ever-after

Meter en peter vragen

Achteraf bekeken waren wij helemaal niet zo creatief tijdens de zwangerschappen, haha. Zo vroegen wij de meters en peters gewoon door een simpel briefje bij een echo of zelfs zonder boe of ba. Gewoon rechtuit maar wel met een vol hart! Ik schreef maar één blog over onze eigen ervaring.

Gender Reveal

Het geslacht van zowel ons eerste als tweede kindje bleef geheim tot en met de geboorte voor onze familie. Wij wisten het wel en konden goed onze mond houden, knap hé. Vanaf onze derde zwangerschap hebben we het telkens bekend gemaakt, we hadden geen gender reveal party of zo maar voor onze vijfde hadden we wel een mini cakeje.

Wat als de baby geboren is?

Je bent bevallen van een dotje van een baby. Wat nu? Nu moet je deze baby natuurlijk in leven houden, voeden, verzorgen, ….

Rapley Starten met Rapley heel eenvoudig Our happily ever after ohea

Niet meer zwanger worden

Nou, je bent er helemaal klaar mee? Geen baby’s meer voor jou? Je hebt genoeg van het bevallen, opstaan in de nacht en zo voort. Goed, dan heb ik alvast enkele tips voor je op een rijtje.

Eigen ervaringen over zwanger zijn

Nu, om al mijn blogjes te lezen over mijn vijf zwangerschappen moet je nog wat lager zijn. In dit deeltje geef ik de blogs weer die ik even wil uitlichten.

Fietsen door het water Bokrijk Sofie Lambrecht

Persoonlijke blogs gerangschikt per zwangerschap

Gedurende mijn vijf zwangerschappen heb ik af en toe een blog geschreven, een foto genomen van mijn buik, afgeteld, opgeteld omdat ik overtijd ging, … deze kan je allemaal hier terug vinden.

Comments are closed.