Mijn zus koos haar buggy! Ze zal over een aantal maanden fier rond wandelen met de Maxi-Cosi Nova in de heel erg mooie kleur Nomad Black. Mocht ik niet zo zeker zijn dat er hier geen zesde meer komt zou ik er ook voor zwichten. Het is zo mooi! Hoe deze wandelwagen haar zal bevallen kan ik nu natuurlijk nog niet zeggen. Er is nog geen schattige baby om mee rond te rijden. Ik vertel je wel graag waarop je kan letten bij het aanschaffen van een wandelwagen.

Maxi-Cosi Nova Mama ABC Blog

De keuze van een wandelwagen

Een wandelwagen kiezen is heel erg persoonlijk. Zelf hebben mijn laatste twee kinderen nooit (!) in een wandelwagen gezeten toch zou ik niet zonder gekund hebben bij mijn eerste kinderen. Dus ik heb wel wat ervaring met wandelwagens, zowel goede als slechte. Ik denk daarbij aan de kofferruimte, het gemak van opklappen en terug uitklappen, het gebruik van de draagmand, … Ja, de keuze van een wandelwagen is heel belangrijk!

Denk na over deze vragen

 • Een ruime bak of moet het vooral compact zijn? Met andere woorden, maak je graag lange wandelingen met je kindje of dient hij eerder om in en uit de wagen te halen voor een snelle boodschap.
 • Waar ga je rijden? Rubberen banden zijn klein en ideaal voor de wendbaarheid van de wielen, luchtbanden zijn meestal groter en vangen de schokken het beste op. Er zijn ook nog schuimbanden verkrijgbaar, deze zijn te vergelijken met luchtbanden maar dan zonder mogelijkheid op een lekke band.
 • Vier of drie wielen? In het algemeen zijn vier wielen meer geschikt voor een stabiele ondergrond en drie wielen praktischer voor zand, bos en dergelijke. Ik vind persoonlijk drie wielen wendbaarder dan vier wielen.
 • Verstelbare duwstang ja of nee?
 • Kan de autostoel erop gemonteerd worden? Autostoeltjes dienen om een kind in de auto te vervoeren. Dat is zo en dat is de hoofdzaak, toch kan het wel eens voorkomen dat het uit nood handig is de babystoel erop te kunnen plaatsen. Vaak kan dat vanzelf of zijn er extra adapters te koop.
 • Makkelijk opklapbaar?
 • Doorgroei mogelijkheden. Denk na over hoe lang je de buggy wilt gebruiken. Dient het enkel voor de baby periode of wil je er ook nog een peuter mee vervoeren?
 • Kan je de wielen vastzetten?
 • Heb je een boodschappenmand nodig? Ja of nee?
 • Moet de buggy mee kunnen op het vliegtuig of openbaar vervoer?
 • Kan de buggy in mijn koffer?! Als de buggy soms mee moet met de grootouders of andere mensen moet je dat ook bekijken.

En ook …

Een kinderwagen kiezen houdt dus wel wat in. Ik kan je nog één raad meegeven: volg je hart! Neem hem eens vast, doe een ritje doorheen de winkel. Geniet ervan en droom over een heerlijke wandeling met je super schattig kindje erin. Heerlijk!

Maxi-Cosi Nova Mama ABC Blog

Maxi-Cosi Nova Mama ABC Blog

Nog meer tips? Comment hieronder!

Veel liefs,
Sofie

Comments are closed.