Dooppeter en doopmeter

Vorige zwangerschappen waren we er veel vlugger bij om de doopmeter(s)/peter(s) te vragen. Deze keer duurde het allemaal wat langer, niet omdat we langer moesten nadenken wie we wilden vragen ervoor, gewoon omdat alles blijkbaar langer duurt nu haha. En de tijd nogmaals een stukje vlotter vooruit gaat. En ook wel een beetje omdat ik een plan in mijn hoofd had om ze te vragen met een leuke kadootje maar dat nog altijd niet geleverd is trouwens … Dus dan maar eerder toevallig ze op een andere manier gevraagd.

Waarom wij meters en peters vragen voor onze kindjes

Wij laten onze kindjes niet katholiek dopen dus om administratieve redenen is dat niet nodig. Wij kiezen er wel voor omdat we het idee om toch een extra persoon extra speciaal te laten zijn voor ons kindje wel leuk vinden. We kiezen bewust niet voor onze ouders, wat vroeger wel traditie was, omdat we vinden dat ze als oma/opa/meme/pepe zoiezo al een heel speciaal plekje hebben. Onze broers en zus hebben ook wel een speciaal plekje als nonkels en tante maar toch kozen we er bij de eerste kindjes voor om die plaatsen toch door hen te laten innemen. Zo heeft Abel als peter Bram zijn broer en mijn zus als meter, Emma heeft als peter de andere broer van Bram en aangezien de broers en zussen dan op waren koos ik voor een heel dierbare vriendin. Bij Adam ging de keuze uit naar een bevriend koppel van ons en bij Eden werden het 2 peters, ook vrienden.

We merken nu bij Abel en Emma dat ze het wel fijn vinden die speciale personen in hun leven. Ze vinden het geweldig om toch die extra aandacht te krijgen, wat zich op die leeftijd ook vaak uit in een extra kadootje bijvoorbeeld. Niet dat we het om de kadootjes doen natuurlijk. Maar zeker omdat ze toch in een redelijk groot gezin zitten is dat wel fijn om toch wat bijzonderder te zijn. Natuurlijk is het een beetje afwachten hoe dat evolueert want de ene peter/meter is de andere niet, maar tot nu toe is er onderling geen jaloersheid.

2 meters voor ons buikmeisje

Voor ons buikmeisje was de keuze eigenlijk ook wel heel vlot gemaakt. Al hebben we in ons hoofd nog enkele geschikte mensen die we kunnen vragen, misschien voor als er een nummer 6 komt 😉 . Dat doet ons beseffen dat wij echt heel wat bijzondere mensen in ons leven hebben, wat een zegen!

Op kerstavond vroegen we de eerste meter. Het is trouwens de mama van mijn kersvers metekindje! En nee dat is niet de reden waarom ik haar gevraagd heb. Het is zo’n lieve vriendin die altijd klaar staat om naar mij te luisteren, goede raad geeft en er ook gewoon is. Meer hoeft dat soms niet te zijn.

Doopmeter meter our happily ever after

De tweede meter werd een paar dagen na oudejaar gevraagd. Ook bij haar was de keuze heel snel gemaakt. Weet je, je hebt zo van die mensen die in je leven zijn en je pas beseft wat je eraan hebt en hoe ze zijn als het moeilijk gaat. Ik heb heel veel aan haar gehad sinds het overlijden van mijn papa en Kathy. Niet dat we opeens veel meer omgingen met elkaar, nee, het zat echt in kleine dingetjes. Zo eens een onverwacht smsje of mailtje om te zeggen dat ze aan me dacht, vroeg hoe het was, … Ook als het overlijden bij andere mensen alweer verleden leek te zijn. Ook op andere gebieden van die onverwachte maar zo treffende gebaren. Verder is ze gewoon een heel fijne lieve vriendin, zo eentje dat je heus niet veel hoeft te zien om toch te weten dat ze er is en als je eens iets kwijt wil dat ze zal luisteren.

meter-doopmeter-zwanger-our-happily-ever-after

Het is heel fijn te weten dat ons meisje omringd zal worden door fantastische mensen!

There are 6 comments Reageer!

Comments are closed.