En deze keer voor echt. Na onze vierde gingen we ook voor echt stoppen maar dat bleek dan niet echt te zijn. Nu, onze vijfde is twee jaar en het gevoel dat we compleet zijn is nog nooit zo sterk geweest! Vijf is genoeg voor ons. Yupla, ik ben hélemaal klaar voor de volgende fase. Kom maar op, nachten waarin ik enkel en alleen met mijn man in bed lig. Een commode zonder luiers in. I am ready!

Lees meer: Anna twee jaar

Onze vijf kinderen mama abc blog

Geen baby’s meer! Hoe doen we dat?

Eens je beslist om geen baby’s meer te willen maken nouja dan moet je kiezen hoe je dat gaat aanpakken natuurlijk. Mijn ervaring met anticonceptie is redelijk beperkt, voor ik zwanger wou worden van ons eerste kindje nam ik de combinatie pil. Ik werd vier keer zwanger en toen besloten we dat het genoeg was. Eerst had ik een hormonen spiraal maar om geloofsredenen en dergelijke gedachten heb ik deze laten uithalen, toen gingen we voor condooms (kei gemakkelijk te kopen bij allecondooms.be – ja ik koop zoveel mogelijk online haha) in combinatie met bijhouden wanneer het een risico periode was of niet. Dat is niet de reden waarom onze vijfde er is, we gingen bewust voor nog een kindje.

Nu heb ik toch opnieuw gekozen voor een hormonen spiraal, ze zit er ondertussen bijna twee jaar in en ik ben er ontzettend tevreden over! Ik kan het zelf zeker aanraden. Mijn maandstonden blijven er zo goed als mee weg. Helaas wel niet helemaal, heel soms heb ik een klein beetje bloedverlies. Ik zou het eens moeten bijhouden om er een lijn in te zien.

De hormonen spiraal zorgt ervoor dat ik vijf jaar geen zorgen heb. Ik moet er niet aan denken, ik kan ze niet vergeten te nemen of te gebruiken. Het geeft me rust en een safe gevoel. Ja, er zitten hormonen in wat voor velen een reden is om het niet te doen. Ik vind het ook  niet leuk maar toch is dit middel wat ik uitkoos en ben ik daar nog altijd heel blij om.

Er zijn tal van anticonceptie mogelijkheden op de markt. Er zal altijd wel iets te vinden zijn dat werkt voor jullie, maar écht ideaal is het volgens mij nooit.

Lees meer: Mama van vijf

Sterilisatie of Vasectomie

Ook al zijn we heel erg zeker dat vijf voor ons genoeg is vinden we sterilisatie voor mij of een vasectomie voor mijn man nog te vroeg. We zijn nog jong en we weten ook hoe vlug het leven kan veranderen. Dus nee, voor ons is dat toch nog té definitief en houden we die optie toch nog open (letterlijk). Je weet nooit dat we over vijf jaar nog een laatste baby willen! Al kan ik het me nu absoluut niet inbeelden. Ik zie ons over vijf jaar vooral mee van onze grotere kinderen genieten en verder ons leventje samen uitbouwen. Maar ah, wie weet!

Wil jij nog kindjes bij? Ja of nee? Zo neen, wat doe jij als anticonceptie?

There are 2 comments

Comments are closed.