Verwacht je een baby in 2018? De Top 10 meisjes- en jongensnamen is nu al voorspeld!

De populairste jongensnaam van 2018 wordt… Mees, zo voorspelt hipDesign.nl. Door de namen op geboortekaartjes van eind 2017 te analyseren en deze gegevens te combineren met het namen zoekgedrag op Babyblog.nl kan de website voorspellen welke babynamen volgend jaar in de Top 10 staan. Verrassend: Anna & Daan, de nummers 1 van vorig jaar, worden van de troon gestoten. Sterker nog: Anna verdwijnt compleet uit de Top 10. Julia wordt in 2018 de populairste meisjesnaam.

Al gedacht aan een invulboek voor de tijdens de zwangerschap?

Voor het eerst in de Top 10

De naam Mees stond nog nooit in de Top 10, maar is al jaren een populaire naam. In 2016 werden 541 jongetjes Mees genoemd en eindigde de naam op plek 12. Volgend jaar zal z’n populariteit nog verder stijgen en zal Mees op 1 eindigen. De naam Max daarentegen zal volgend jaar uit de Top 10 verdwijnen. HipDesign bekeek ook welke namen upcoming zijn, en zag dat vooral Dex, Vince en Hugo aan het stijgen zijn. Deze namen komen in 2018 nog niet de Top 10 binnen, maar dat is wellicht een kwestie van tijd.

Populaire namen 2018

Dit worden de populairste jongensnamen in 2018

Mijn man – Bram – kan fier zijn op zijn naam, haha. Geen enkele jongensnaam hebben wij zelf in gebruik.

1. Mees
2. Noah
3. Sem
4. Daan
5. Finn
6. Bram
7. Levi
8. Jesse
9. Luuk
10. Julian

De ‘a’ op het eind blijft hip

Verrassend is dat bij de meisjes de naam Nova enorm populair aan het worden is. Nova past helemaal binnen de trend waarin vooral meisjesnamen eindigend op een ‘a’ gekozen worden. Nova’s populariteit is al jaren aan het stijgen. Vorig jaar stond deze naam nog op plek 29, maar in 2018 komt Nova de Top 10 van populairste meisjesnamen binnen op plek 6. Opvallend is dat naast de naam Anna ook Sara en Eva verdwijnen uit de Top 10 – maar de naam Saar komt daar voor terug. HipDesign voorspelt dat volgend jaar enorm veel meisjes de naam Yara, Lina, Noa of Ella krijgen: deze namen komen in 2018 nog niet in de Top 10, maar zijn wel hard op weg naar de top.

Populaire namen 2018

Dit worden de populairste meisjesnamen in 2018

Onze baby heet “Anna” en deze is er dus uit verdwenen maar onze oudste dochter heeft “Emma” en die staat er nog altijd in. Mijn eigen naam, maar dan net anders is er ook in te vinden (Sofie).

1. Julia
2. Mila
3. Sophie
4. Saar
5. Liv
6. Nova
7. Emma
8. Lauren
9. Lynn
10. Zoë

Bron: hipDesign.nl

Veel liefs,
Sofie

There is one comment

Comments are closed.