Dineren in een showroom Bulthaup Sofie Lambrecht Dineren in een showroom Bulthaup Sofie Lambrecht Dineren in een showroom Bulthaup Sofie Lambrecht

Koken in een Bulthaup keuken

Ik kreeg van Bulthaup Gent de kans om een gezellige avond door te brengen samen met mijn vriendinnen. We mocht namelijk een avondje koken en dineren in de showroom te Sint-Denijs-Westrem. We hadden een geweldige tijd. Het was wel een beetje onwennig, koken in een keuken dat je niet gewoon bent. Om maar niet te spreken over de enorme etalage ruiten langs twee kanten. Maar ah, je vergeet dat na een tijdje en dan geniet je gewoon van de avond!

Wat ik geweldig vond!

  1. De kraan!! Echt hoe geweldig cool is het om een kraan te hebben waar er spuitwater uitkomt? Of kokend water, of gefilterd water, echt ik wil dat ook.
  2. De bestekladebakjes, ik heb er helaas geen foto’s van maar ze zijn zo mooi en praktisch! Zeker eens gaan kijken en een lade opendoen.
  3. Een keuken zonder het gebruik van een muur. Blijkbaar wordt dit meer en meer gedaan, het opent zeker perspectieven.
  4. De dampkap in de kookplaat. Eén van de redenen waarom ik mijn fornuis aan de muur geplaatst heb en niet op ons eiland was voor de dampkap. Ik wou geen dampkap in het midden van mijn plafond en dit zou dus een geweldige oplossing zijn. De “dampbak” kan ook gemakkelijk in de vaatwas.
  5. De onderste kastjes openduwen met de knie en dus minder bukken!

Het menu

We hebben bewust voor eenvoudige, lekkere en gezonde gerechten gekozen. Zo hadden we een fijne gezellig tijd met genoeg ruimte voor een gezellig babbel.

Dineren in een showroom Bulthaup Sofie Lambrecht

Wraps met zalm

Als voorgerecht hadden we bieten en wortel wraps besmeerd met een laagje Philadelphia Light en gerookte zalm. Daarnaast een zelfgemaakte advocado dip (advocado pletten, sambal, peper en zout) met broodstengels en komkommer reepjes. We dronken vers geperst sinaasappelsap. Heerlijk!

Bloemkool en groene pizza

Het hoofdgerecht bestond uit een bloemkool en groene pizza. Dat zijn gezondere pizza’s omdat de bodem bestaat uit meer dan 60% bloemkool/groene groente en ze zijn heerlijk. Deze hebben we belegd met een basis pasta saus en daarop groenten en vlees naar keuze, we hadden:

  • courgette
  • paprika
  • mais
  • champignons
  • tomaatjes
  • spinazie
  • vegetarische spekreepjes
  • ham
  • mozarella light
  • emmentaller light

Dineren in een showroom Bulthaup Sofie Lambrecht

Gezonde appeltaart

Als dessert hadden we gezonde appeltaart dat bijzonder makkelijk te maken is! We vulden een glaasje met een bodempje van koekkruimeltjes, daarop vanille pudding en achteraf versieren met rood fruit. Gemakkelijk en gezond indien je gezonde koekjes gebruikt en de vanille pudding zoet met zoetstof!

Dineren in een showroom Bulthaup Sofie Lambrecht

Meer zien? Bekijk de vlog!

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.