De nieuwste Disney Pixar film “Onward” verchijnt vanaf maart in de cinema. Ik mocht hem al bekijken samen met mijn gezin en vertel je graag wat meer!

Onward Disney Pixar Film

Onward, het verhaal

Onward speelt zich af in een fantasie wereld, een leuke mix van fantasie met werkelijkheid. Want de elfen leven er gewoon zoals mensen. Onward gaat over twee elfen broers, Ian en Barley Lightfoot. Ze krijgen de kans om via magie nog één dag met hun vader door te brengen. Hun vader is overleden nog voor Ian geboren werd, Ian heeft zijn vader nooit gekend. Het verhaal begint op de verjaardag van Ian, hij is nu 16 jaar! Zijn broer Barley weet alles van spreuken, magie en de oude geschiedenis.

Om hun vader nog één dag te mogen zien vertrekken de broers samen op een bijzondere queeste met het busje van Barley, Guinevere. Ze ondergaan een super spannende tocht waardoor ze ook mentaal heel wat bergen verzetten. De moeder van Barley en Ian ontdekt dat haar zonen weg zijn en ze gaat in de achtervolging – om hen te vinden – samen met de Manticore (dele leeuw, deel vleermuis, deel schropioen en oude krijger!

Barley weet alles van queestes en spreuken maar de magie werkt enkel bij Ian. Dus ze hebben elkaar heel hard nodig in dit verhaal en dat is niet altijd zo vanzelfsprekend. Het verhaal gaat over de band tussen de broers.

Wat wij vinden van Onward

Zelf vind ik Onward een prachtige film, hij zit goed in elkaar en de boodschappen komen heel mooi over. Het is origineel, zit vol humor en spanning! Een waardige film voor Pixar en Disney.

Mijn papa is sinds vijf jaar gestorven en dat sprak met meteen aan toen ik van Onward hoorde: Ik wil mijn papa ook wel eens terug voor een dagje, en wat zou ik dan nog met hem doen, aan hem vragen en tegen hem zeggen? Ik ging dus met een bepaalde verwachting naar de film. De film verliep op dat gebied wat anders dan ik in gedachten had, maar dat was helemaal niet negatief! De film zit heel goed in elkaar en het verhaal klopt, de inhoud was op veel vlakken anders dan wat ik dacht op voorhand maar het was zeker geen teleurstelling. Hij geeft me zelfs nieuwe manieren om naar de dood en het gemis van mijn eigen papa te kijken en ermee om te gaan. Ik kan hem iedereen aanraden.

Leuk om te doen: DisneyBound Onward(Opent in een nieuwe browsertab)

Mijn twee jongste kinderen (4 en 6) waren af en toe bang tijdens bepaalde scenes, maar het was nu ook geen drama. De andere kinderen (8,9,10) vonden de film ook geweldig om te zien!

Onward Disney Pixar Film Onward Disney Pixar Film

De vlaamse cast van Onward

Isabelle Van Hecke verleent haar stem aan de Manticore, ook wel Corey genoemd, een oude krijger van middelbare leeftijd die een mengeling is van een leeuw, een vleermuis en een schorpioen. Zij helpt Laurel mee zoeken naar haar zonen. Daarnaast zijn Thomas Cordie en An Lemmens te herkennen als Officer Colt Bronco en Officer Specter. We horen ook de stemmen Maja Van Honsté, Liesbeth De Wolf, Kirsten Cools, Peter Van Gucht, Rikkert Van Dijck en Govert Deploige.

Frozen 2
Star Wars A Galactic Celebration
Dumbo – Tim Burton
Toy Story 4

Comments are closed.