Het is nu ongeveer 5 jaar geleden dat we aan ons groot verbouw avontuur begonnen. De badkamer zelf staat er zo’n vier jaar, tijd om even te evalueren hoe het daarmee is. Want, een badkamer kiezen is altijd super fijn. Een nieuwe badkamer hebben en gebruiken is gewoonweg zalig, zeker als je alles zelf gekozen hebt naar eigen smaak. Maar naar verloop van tijd kan je natuurlijk wel denken van hoh had ik toch maar beter dit anders gedaan of had ik maar dat gedaan. Dat is normaal denk ik, want alles echt op voorhand goed inschatten is gewoonweg super moeilijk. Dus vandaar even een blog over hoe wij nu onze badkamer ervaren in combinatie met onze kinderen.

Hoe onze badkamer is ingedeeld

We hebben een redelijk grote badkamer en we kozen voor een inloopdouche, een langwerpig badkamermeubel met twee lavabo’s in verwerkt, een groot bad en een muur vol met kasten.

Badkamer tips met kinderen

0nze ervaring tot nu toe

Ik ben heel erg blij met zowel onze inloopdouche als het bad. Ik hou gewoon enorm van een heerlijk bad, dat is voor mij echt ontspanning en de kinderen spelen ook super graag in bad. Maar onze inloopdouche is ook super handig met kinderen omdat we ze dan vlugger even kunnen wassen en geen bad moeten laten vollopen. Een inloopdouche vind ik daarin ook een betere keuze dan een douchecabine omdat je dan als ouder meer ruimte hebt om je kindje te helpen met afspoelen etc. De oudste kinderen nemen hier ook al volledig zelfstandig een douche, super handig!

Ook de rij kasten is hier heel erg handig, elk kind heeft een eigen vakje met daarin zijn/haar ondergoed en pyjama. Zo kunnen ze overal zelf aan en dat bevorderd ook de zelfstandigheid.

Badkamer tips met kinderen

Mijn tips op een rij voor een fijne badkamer met kinderen

  • Opstapje – Zo een opstapje zodat de kinderen makkelijk zelf hun tanden kunnen poetsen en hun handjes kunnen wassen. Dat is echt een topper en wordt ontzettend veel gebruikt.
  • Inloopdouche – Handig, makkelijk en besparend
  • Als het kan plaats voor een vakje/bakje per kind voor ondergoed en pyjama
  • 2 lavabo’s indien meerdere kinderen, heel gezellig en het gaat vlugger vooruit zonder geruzie
  • Bakje met gaatjes om al het speelgoed in te verzamelen. Zelf heb ik graag een opgeruimd bad als ik zelf in bad wil liggen genieten. Daarom hebben we een bakje gekocht met gaatjes in, daar kan al het speelgoed in verzameld worden, even laten uitlekken en op een handdoek de kast in. In no-time terug een opgeruimde badkamer!
  • Leg de handdoeken voor de kinderen op een plaats waar ze makkelijk aankunnen. Kinderen vinden het vaak heel erg leuk en bemoedigend om zoveel mogelijk zelf te doen. Dus probeer daar echt rekening mee te houden met het indelen van de badkamer en laat dat ook waar mogelijk meegroeien met het kind.

Comments are closed.