Als Disney fan beleef ik echt geweldige tijden. De (ver)nieuw(d)e Dumbo sloeg bij mij in als een bom. Zo, dat is eruit. Ik kan én wil het niet verbergen: Dumbo is meer dan fantastisch.

We weten allemaal dat Tim Burton goed is in zijn vak en dat bewijst hij opnieuw. De nieuwe Dumbo is zo fantastisch mooi dat ik me niet kan inbeelden dat iemand teleurgesteld zou zijn na afloop van de film.

Dumbo gaf mijn lichaam kippenvel en mijn ogen een waar schouwspel. Een prachtige ontroerende film met een mooie boodschap over circusdieren.

10 x  mijn eerste indruk van Dumbo

  1. Hij is écht helemaal anders dan de tekenfilm. Nouja niet 100% anders natuurlijk het is nog altijd Dumbo, maar het is meer dan enkel maar een remake.
  2. Dit is volgens mij de eerste keer dat ik dit vol overtuiging kan zeggen: Deze film vind ik veel beter dan de originele tekenfilm. Maar zoals ik hierboven zei, hij is dan ook een groot stuk anders.
  3. Het is veel “menselijker” gebracht dan de tekenfilm.
  4. Het einde is prachtig, er zit zo’n mooie boodschap in over het gebruik van dieren in een circus. Een beter einde kon voor mij niet.
  5. Er zit enorm veel in dat dingen losmaakt denk aan oorlog, omgaan met rouwen en iemand missen, het ouderschap, liefde en romantiek.
  6. Dumbo deed mij nadenken over wat echt belangrijk is in het leven.
  7. De film kiest echt voor de liefde, de mensen, de dieren en niet voor de roem.
  8. Achteraf bekeken waren er opvallend weinig liedjes die normaal kenmerkend zijn voor een Disney film. Tijdens de film was dat geen gemis.
  9. En waar ik zo enorm blij van werd zijn alle kleine, subtiele of wat opvallende verwijzingen naar typische dingetjes uit de eerste film. Daar hou ik zo enorm van. Heerlijk om ze allemaal te ontdekken!
  10. Het liedje Baby Mine.  Heel veel hartjes daarvoor.

Deze nieuwe Dumbo film kan je reeds kopen op Dvd of Blu-ray.

Trailer Dumbo

 

Comments are closed.