Mijn man zijn familie heeft een traditie om jaarlijks samen op reis te gaan. Vroeger, toen Bompa nog leefde was dat telkens een lang weekend naar Kronenburg. Altijd dezelfde plaats, altijd dezelfde huisjes, altijd dezelfde taart gaan eten maar ook wel altijd heel fijn om iedereen van de familie bij elkaar te hebben. Een heel fijn weekendje dus. Bompa is gestorven en nu, reeds zeven jaar later is Bomma ook de jongste niet meer. Voorbije jaren zijn we nog in Kronenburg geweest, niet meer met heel de familie wel nog met Bomma. Dit jaar echter, kwam wel de volledige familie en zijn we nog eens allemaal samen naar Kronenburg gegaan. Toen ik voor de eerste keer met mijn man, toen nog mijn man niet, meeging naar Kronenburg viel het park nog niet onder Roompot, nu wel dus. Roompot heeft enkele veranderingen doorgevoerd onder andere nieuwe luxe huisjes!

Wat wij vinden van Roompot Eifelpark Kronenburger See

Kronenburg met kinderen mama abc blog

Afstand

Qua afstand is het heel goed te doen, zowel voor wij die in Kortrijk wonen als de familie van Gent als de familie van Limburg. In principe hoeven we zelfs geen tussenstops te houden, maar je zal zien dat er toch wel altijd eens iemand pipi moet gaan doen. Of kaka, dat kan ook. Nouja, het is geen ramp en we zijn er op een halve rustige dag. Kronenburg ligt in de Duitse Eifel.

Lees meer: Activiteiten voor in de auto

Het park

Het park zelf ligt, hoe kan het ook anders, op een heuvel. We zijn er ooit eens geweest toen het heel erg sneeuwde en vroor, geen pretje dan maar wel o zo mooi en eens je ter plaatste ben kan je echt genieten van de sneeuw en gaan sleeën! Dit jaar was er (gelukkig, geen fan) geen sneeuw. Het park bestaat uit huisjes, er zijn geen caravan of tent mogelijkheden. Dat vinden wij niet erg want de huisjes zijn heel fijn, je hebt keuze uit maar liefst dertien soorten huizen. Omdat wij met veel zijn en graag het huisje delen met mijn schoonouders, tante en een schoonbroer+gezin kiezen wij steevast voor “Bungalow Type Daniele 14” waar je dus met max veertien personen in mag verblijven.

De bungalow Type Daniele 14

Hier mag je dus met veertien personen in verblijven en dat gaat ook perfect. Deze bungalow heeft zes slaapkamers en drie badkamers. Wij zijn er nu al verschillende keren geweest en dat ging perfect! Plaats is er zeker genoeg en de tafel is ook groot genoeg. Er is ruimte om goed in te bewegen en zelfs om  de kinderen te laten spelen. Er zijn ook een of meerdere parkeerplaatsen bij elke bungalow. Om in en uit te rijden krijg je een magnetische fiche.

De andere familieleden zaten in kleinere bungalows, enkele zaten zelfs in de nieuwste met sauna. Kei chique!

We gingen al één keer eerder op reis naar een Roompot park: Roompot Beach Resort

Animatie en activiteiten in het park zelf

Je kan er fietsen huren, je kan er aan tafeltennis en tafelvoetbal doen. Er is een recreatieruimte waar de kinderen kunnen spelen in het ballenbad, fietsen, rondrennen en zelfs aan speleologie kunnen doen. In het seizoen is er ook animatie dan kunnen de kinderen gaan knutselen of spelletjes spelen. Ook kunnen ze dan knuffelen en grappen uithalen met Koos Konijn.

Verder is er nog een overdekt zwembad, het zwembad is fijn maar klein. Er zijn geen speeltoestellen of glijbanen. Daar heb je ook toegang tot een sauna.

Buiten zijn er leuke speeltuinen, vooral deze aan het restaurant is geweldig voor mijn kinderen omdat er water bij te pas komt.

Wij brachten zelf ons KUBB spel mee en speelden dit in een tuin van een bungalow. Altijd leuk dit, zeker als je met een groep op reis bent!

Kronenburg met kinderen mama abc blog

Kronenburg met kinderen mama abc blog

Restaurant en meer

Er is een minimarkt, een pizzeria, café en ook een afhaalservice. Het eten is er lekker en goed qua prijzen. Zeker leuk om daar eens te gaan! Wij hebben er op de dag van aankomst gezellig gegeten voordat we naar ons huisje (mochten) gaan. Er is zowel een speelhoek binnen als buiten, dus ook goed te doen als je kinderen mee hebt die niet stil kunnen zitten.

Er is parkeergelegenheid en ook een oplaadpunt voor elektrische auto(‘s).

Activiteiten buiten het park

In de buurt zijn er mogelijkheden tot golfen, en in de winter ook langlaufen en skiën.

Het Roompot Eifelpark Kronenburger See ligt net aan het recreatiemeer waar je in de zomer in mag zwemmen. In de winter kan je er een hele leuke wandeling rond maken, te doen voor jonge kinderen ook! Wij hebben er dit jaar een speurtocht van gemaakt, kei leuk. Er is ook een speeltuin en een café waar je iets kan drinken en eten.

Kronenburg met kinderen mama abc blog

Kronenburg met kinderen mama abc blog

Wij gaan altijd wandelen naar de Burg Kronenburg, een oud gezellig dorpje waar we de ruïne bezoeken (heel interessant voor kinderen!) en iets lekkers eten (warme appeltaart, njammie!) en drinken.

Kronenburg met kinderen mama abc blog

Kronenburg met kinderen mama abc blog

Kronenburg met kinderen mama abc blog

Shoppen in Trier! Al hebben wij wijselijk beslist om dat niet te doen met onze vijf (Mama, ik wil niet shoppen!) kinderen. In plaats daarvan gingen wij met ons gezin een dagje naar Tollipark, het is daar heel erg leuk, bekijk maar eens deze video! Binnenkort komt er nog een artikel over online ook.

Tip: Excursies met kinderen

Bekijk zeker eens deze fijne website vol met ideetjes om erop uit te trekken met Kinderen in de Eifel. Neem zeker eens een kijkje, er is echt enorm veel te doen! Wij hebben voorbije jaren al verschillende van tips gedaan, zoals het Dierenpark in Daun.

Onze conclusie

Er is veel te doen in het Eifel gebied met kinderen. Het is qua afstand ideaal, echt niet ver, dus ook haalbaar voor een extra lang weekend of midweek. Het Roompot park is fijn, je kan er leuke activiteiten doen maar is niet om echt volle dagen geëntertaind te worden. Het (gratis) zwembad kan wel beter, een glijbaan of wat leuke sproeiers voor de kinderen zou zeker welkom zijn.

Er is ook een video van de volledig reis, klik maar hier!

Ben jij al eens op reis geweest met kinderen naar het Eifel gebied? Leuke tips?

Veel liefs,
Sofie

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.