Als een plus size vrouw (of persoon) een pretpark bezoeken is niet altijd zo evident. Ik weet van mezelf dat ik niet in alle attracties pas en brengt heel wat stress met zich mee. Wat mij helpt om als plus size vrouw naar een pretpark te gaan is een fijne voorbereiding. Een lijstje van attracties waar ik wel in zal passen en een lijstje waar ik beter niet in ga. Dit ga ik hier dus proberen te doen zodat je als plus size in Europa-Park ook een heel fijne dag kan beleven!

Attracties en Plus Size zijn in Europa-Park

Europa-Park is de toonzaal van Europese rollercoasters, wat vaak smaller is dan Amerikaanse zoals in Disneyland Paris. Dus ik weet dat de allerleukste rollercoasters waarschijnlijk een no-go gaan zijn voor mij en mijn brede heupen. Nu, ik heb alvast een nieuwtje voor je: Er zijn ook top attracties waar ik wel goed in pas én er is nog zoveel meer te doen in Europa-Park waar gewicht of omvang geen rol speelt.

Als ik de attracties zelf heb getest als plus size vrouw met mijn brede heupen en bovenbenen staat het er duidelijk bij. Het breedste stuk van heupen/bovenbenen was tijdens het testen rond de 145 cm, mijn borstomtrek is ongeveer 117cm. Ik heb ook een buikje. Broekmaat 54, bovenmaat 48.

In Europa-Park zijn er heel veel shows en is er een parade, daar kan je alvast zorgeloos van genieten!

Tip:  Eén of meerdere dagen rondlopen in een pretpark is super leuk maar als je dat in warmere temperaturen doet met een rokje/kleedje aan dan kan je last krijgen van schurende bovenbenen. Laten we zeggen dat ik daar toch last van heb, bekijk dan even het artikel met tips om dat te voorkomen: “Oplossingen voor schurende benen.”

Toffe rollercoasters of andere waar je wél in zal passen

Hier even apart de leuke rollercoaster (of andere) waar ik in paste, deze staan ook nog eens opgelijst hieronder. Dit om je wat zoekwerk te besparen.

 • Bobbaan
 • De vloek van Cassandra
 • Fjord Rafting
 • Matterhorn-Blitz
 • Waterachtbaan Poseidon

Teststoelen in Europa-Park

Er zijn drie attracties in Europa-Park waar je de stoel kan uittesten voordat je gaat aanschuiven bij de attractie. Ik heb ze alle drie opgezocht en voor mij pasten ze alle drie niet. Het gaat hier dan ook specifiek om mensen met een bovengemiddelde omvang van het bovenbeen of lichaam. Dit staat ook op de website van Europa-Park.

 • Silver Star
 • Blue Fire Megacoaster
 • WODAN-Timburcoaster

Wat niet op hun website staat en wat ik ook niet gaan zoeken ben in het park:

 • Arthur
 • Can Can Coaster

Europa-Park – Attracties waar je zeker in zal passen

Kijk zeker op de website van Europa-Park bij de attracties om foto’s te zien van de karretjes. Ik garandeer niet altijd dat je prettig zal zitten, maar het zal hoogstwaarschijnlijk wel passen.

 • Abenteuer Atlanties – Op de foto’s ziet het er ruim genoeg uit
 • Alpenexpress “Enzian” – Een bankje waar je met twee op kan zitten met een stang die tegen je buik/bovenbenen zit
 • Bobbaan – Zelf getest – Zit prima! Ik heb alleen gereden, zonder kind tussen mijn benen.
 • Crazy Taxi – Op de achterbank lukt het volgens mij wel
 • Dancing Dingie – Er zijn wat bredere zitjes, maar is vooral voor kinderen
 • De vloek van Cassandra – Zelf getest – Brede bank met staaf tegen de buik/bovenbenen
 • Donau Dampfer – Boot
 • Elfenvaart  – Zelf getest – Bootje
 • EP-Express – Zelf getest – Trein
 • Euro-Tower – Bankje
 • Feria Swing – Bankje met staaf tegen buik
 • Fjord Rafting – Zelf getest – Prima zitplaats in het ronde bootje
 • Jim Knopf – Reis door Lommerland – Treintje, past volgens mij wel
 • Josefinas Kaiserliche Zauberreise  – Bootje
 • Jungfrau Gletschervlucht – Ik denk dat het wel kan passen, maar misschien wat krap aan de benen
 • Koffiekopjes – Altijd een gedoe om in en uit te geraken maar lukt wel
 • Kolumbusjolle – Kleine bootjes
 • London Bus – Bankjes om te zitten
 • Madame Freudenreich Curiosités – Bankje met stang voor je buik
 • Marionetten-boottocht – Misschien best met wat tegengewicht om niet te scheef te hangen in het water
 • Matterhorn-Blitz – Zelf getest – Paste net, zat wel niet comfortabel maar het ging wel -bankje met stang tegen de buik
 • Monorail
 • Mul-Muls Carrousel – Bankje, maar zal klein zijn omdat het vooral gericht is op kinderen
 • Old Mac Donald’s Tractor Fun – Bankje, maar zal klein zijn omdat het vooral gericht is op kinderen
 • Oldtimerbaan – Bankje, maar zal klein zijn omdat het vooral gericht is op kinderen
 • Panoramabahn – Zelf getest – Pas maar is heel klein, is ook heel klein als je niet dik bent
 • Piccolo Monda – Bankje met bar tegen de buik
 • Piraten in Batavia – Boten
 • Sheep Rock – Kleine bootjes
 • Silverstone-Piste – Een auto – dit doe ik zelf liever niet want zit voor mij altijd heel krap
 • Silver Star – Teststoel aan de ingang
 • Sledetocht Sneeuwvlokje – Bankje
 • Snorri Touren – Bankje met bar tegen de buik
 • Spinning Dragons – Bankje met bar tegen de buik
 • Spookslot – Ik ben niet zeker of deze karretjes geschikt zijn maar een logische gok lijkt dat het gaat over bankjes met een bar tegen de buik, je kan dit altijd even navragen aan de ingang
 • The Britisch Carousel
 • Tiroler Boomstammen
 • Vindjammer – Grote boot
 • Vliegende hollander – Bankje met bar tegen de buik
 • Volo Da Vinci – Zelf getest – Stoeltjes met een gordel over de benen/buik, de gordel ging heel nipt
 • Waterachtbaan Poseidon – Zelf uitgetest – bar tegen de buik
 • Whale Adventures – Northern Lights – Rechtstaan

Europa-Park – Waar je gewoon kan wandelen en niet in een karretje moet passen

 • Grimms Sprookjesbos
 • Blue Fire Dome
 • Carnavalsmuseum
 • De reis naar Rulantica
 • Käthe Kruse Poppententoonstelling
 • Mercedes-Benz-Hal
 • Schatkamer

Europa-Park – Kan moeilijk worden voor plus size personen

 • Arthur – Dit zijn kuipvormige stoeltjes waar ik met mijn brede bovenbenen zeker niet inpas (niet getest maar heb ervaring met die dingen)
 • Atlantica SuperSplash – Kuipvormige stoeltjes
 • Ba-a-a Express – Kuipvormige stoeltjes, kinder attractie
 • Blue Fire Megacoaster – Hierbij is er een teststoel aan de ingang, ze hebben één rij met bredere stoelen maar ook dat was voor mij te klein
 • Euro- Mir – Zelf getest, past niet! Kuipvormige stoeltjes
 • Eurosat – CanCan Coaster – Kuipvormige stoeltjes
 • Lada Autodrom – Zien er mij wel heel kleine autootjes uit
 • Pegasus Youngstar Coaster – Kuipstoeltjes
 • Poppy Towers – Kuipstoeltjes
 • Tower Tow – Kuipstoeltjes
 • Voletarium – Ik heb het niet durven uittesten maar de foto op de website ziet er heel krap uit met metalen schuidingen tussen de zitplaatsen
 • Weense zweefmolen – Heel kleine schommelstoelen
 • WODAN – Timburgcoaster – Teststoel beschikbaar aan de ingang

Plus Size in Europa-Park mijn ervaring

Ik heb echt super fijne dagen gehad in Europa-Park als plus size vrouw. Er gewoon al rondlopen is heel gezellig, er is lekker eten en leuk entertainment onderweg. De terrasjes en restaurants zijn ook zeker toegankelijk, sommige hebben heel nauwe stoelen met leuningen maar andere hebben voldoende zitplaatsen zonder leuningen. Het is even uitkijken maar dat komt dus helemaal goed.

Ik had dus zeker heel fijne dagen, al moet ik er wel heel eerlijk in zijn dat dit vooral komt omdat mijn gezin ook mee was. Dit was voor mij een fijne afleiding om niet teveel te treuren over alle vet-leuke attracties dat ik niet kon testen. Ik hou enorm van rollercoasters en helaas is dat daar niet helemaal mogelijk om me volop uit te leven.

Ik hoop echt dat Europa-Park mensen met bredere bovenbenen en heupen wat meer gaan in gedachten houden bij het ontwikkelen van nieuwe zitjes op de achtbanen. Er zijn echt wel heel toffe achtbanen waar ik wél zonder problemen in pas, dus dit moet mogelijk zijn voor meerdere attracties. Het is heel belangrijk dat Europa-Park dat goed beseft en onderzoekt want de mensen achter Europa-Park staan in voor heel veel rollercoasters en attracties voor andere Europese pretparken.

Extra: Handige tips om je dag fijner te maken

Er zijn doorheen het park voldoende zit en uitrust mogelijkheden, dus geen zorgen maken als je conditie niet zo goed is.

 

Comments are closed.