Vandaag is mijn jongste zoon jarig. Vier jaar geleden maakt hij me een trotse mama van vier. Toen was het plan ook om het bij vier kinderen te laten. Natuurlijk weten we nu allemaal dat dit niet gelukt is, nee we hebben hier nog een klein sprotje bij rondlopen. Toen leefde ik echt met het idee van: Dit is de laatste keer…

Ik schreef er toen een artikel over: Eden

Vier jaar Mama ABC Blog

Vier jaar in ons midden

Lieve schat,

Wat heb je me veel bijgeleerd in die vier jaar tijd. Vooral geduld, God vindt blijkbaar dat ik daar nooit genoeg van kan hebben, na mijn drie andere kinderen leer jij me ook enorm veel geduld hebben. En compassie, medelijden, op  mijn strepen staan om mijn grenzen te bewaken, maar bovenal ook liefhebben. Ik heb je lief, met heel mijn hart. Ik hou van jou lieve schat, zoals alleen een mama van jou kan houden.

Je zit nu in de tweede kleuterklas en wat gaat het goed op school. Je bent vrolijk en speels. Naar school gaan doe je heel erg graag en ook je begeleidsters daar vinden je ontzettend lief. Ik kan het er alleen maar mee eens zijn. Je knuffelt enorm graag, wil zoentjes krijgen en geven, en op de meest onverwachte momenten zeg je “Mama, ik hou van jou”. Ik kan je verzekeren dat ik dan even wegsmelt, ook al was ik pas enorm boos op jou.

[beautifulquote align=”right” cite=””]Mama, ik hou van jou.[/beautifulquote]

Je speelt thuis het liefste met clics, duplo en lego. Paw Patrol is je favoriete tekenfilm vlak voor het slapengaan. Auto’s zijn je lievelingsdingen en je houd niet van meisjes. Je bent enorm enthousiast en aanstekelijk. Ik ben zo enorm blij dat jij in ons leven bent, ook al raak ik vaak gefrustreerd van jou “wild zijn”. Ik zou toch niet zonder willen, je bent een verrijking voor mijn leven ook al is dat best vermoeiend en een uitdaging.

Zelf cadeautjes uitzoeken

Zaterdag was het dan jouw beurt om in Dreamland zelf cadeautjes te kiezen. Ik kon helaas niet meegaan, maar dat vond je zelf niet erg. Een uitstapje samen met papa vond je geweldig, heerlijke tijd met jullie tweetjes. Je kwam zo fier als een gieter thuis met je schietgeweren en een auto met afstandsbediening. Stralen deed je van ver en je speelde er de hele dag heel erg enthousiast mee. Wat geniet ik erom van jou enthousiasme en energie.

Vier jaar Mama ABC Blog

Vorige week kreeg je van je geboorte-peter een kaartje thuis met de post. Je was er zo heerlijk blij mee, bijna niet te geloven! Hoe zalig was dat om te zien, hemels.

Vandaag koos je ervoor om cakejes mee te nemen naar school en vanavond wil je pannenkoeken eten. En dat mag, want wie er jarig is binnen ons gezin mag kiezen.

Ik hou van jou lieverd.

Veel liefs,
Je mama