Wij kregen het MagiBook van VTech om uit testen. De kindjes blij, dus de mama ook helemaal blij. Ik had het MagiBook reeds in werking gezien op de VTech bloggerslunch en wist meteen al dat dit echt iets voor mijn kinderen zou zijn. Ik had voornamelijk gedacht aan mijn vijf en (bijna) vier jarige zonen, dat is ook wel zo maar ook mijn zeven en acht jarige kinderen vinden het nog altijd super tof.

Wat is het MagiBook?

Het MagiBook bestaat uit een hard plastieken omhulsel met handvatten aan om het makkelijk mee te nemen, een pen die eraan vasthangt en uit losse boekjes. Standaard zit er het boekje “Een dag uit het dagelijks leven” bij in. Het werkt heel simpel, je zet de MagiBook aan en tikt met de pen zachtjes op het boekje. Je hoort dan wat je aantikt, extra weetjes, je kan opdrachten krijgen wat je dan moet uitvoeren met de pen, … kortom heel erg interactief.

Een interactief boek waarmee jonge kinderen spelenderwijs van alles te weten kunnen komen over de wereld. Het MagiBook bestaat uit een koffertje waar boekjes in gelegd kunnen worden die verschillende thema’s behandelen. Via de elektronica komt het boekje tot leven met geluidjes, muziekjes en gesproken informatie. Door plaatjes aan te wijzen met een pen krijgt het kind informatie of opdrachten om uit te voeren. Mooi vorm gegeven met aansprekende plaatjes en mooie kleuren. De muziekjes en geluidjes verhogen het speelplezier en moedigen het kind aan om lekker bezig te zijn. Ondertussen leert het van alles en nog wat over dieren, voorwerpen, jaargetijden, enzovoort. Er kunnen activiteitenboekjes over allerlei onderwerpen bij gekocht worden, waardoor het MagiBook kan meegroeien met het niveau en de interesse van je kind. Een leuke manier van ontdekkend kennis opdoen die veel kinderen vanaf 3 jaar zal aanspreken. Kinderen kunnen ook nog eens stickers verdienen, wat extra plezierverhogend en stimulerend werkt.

Magibook VTech Mama ABC Blog

Wat het allemaal kan

Het leuke is ook dat er verschillende boekjes te verkrijgen zijn met andere niveau’s. Dus het kan dienen voor kinderen van verschillende leeftijd en tevens meegroeien.

  • Hét interactieve en educatieve systeem voor kleine ontdekkers!
  • Sluit aan bij de ontwikkeling van je kind en draag bij aan de eerste voorbereiding op school
  • Ga op avontuur in de interactieve wereld van de verschillende activiteitenboeken
  • De magische pen brengt de karakters in de boeken tot leven en activeert uitdagende spelletjes, liedjes, geluiden en muziek
  • De boeken hebben een ruime, gevarieerde en educatieve inhoud, van dagelijkse routine tot een eerste kennismaking met de wetenschap
  • Elk boek bevat 32 geïllustreerde bladzijden, 40+ activiteiten en 3.000+ interacties
  • Download de audio content van de activiteitenboeken eenvoudig via Explor@ Park
  • Inclusief activiteitenboek: Een dag uit het dagelijks leven
  • Met koptelefoonaansluiting en bijgesloten USB-kabel

Magibook VTech Mama ABC Blog

Wat wij van het MagiBook vinden

De kinderen waren meteen heel nieuwsgierig wat het was en wat het allemaal kon. Het is makkelijk te bedienen maar het is een beetje lastig dat ze niet te hard mogen duwen met de pen. Niet dat de pen kapot gaat maar het laat wel indrukken na op de pagina’s van het boekje. Het is niet zo dat het kapot gaat en kinderen hebben er ook geen last van, maar mij stoort het wel zeker omdat het speelgoed nog redelijk nieuw is.

Het is heel makkelijk in gebruik, je kan vlot boekjes wisselen – al moet je wel eerst even de informatie van internet opladen op het MagiBook. Het boekje hoeft ook niet precies op de goede plaats in het MagiBook te liggen, het klikt er niet vast in dus als het wat verschuift blijft het boekje perfect werken.

De handvatten zijn heel tof om het MagiBook met een boekje erin mee te nemen naar ergens toe! Ideaal ook als speelgoed voor onderweg en om mee te nemen naar een restaurant. Je kan er zelfs oortjes inpluggen zodat omstaanders geen last hebben van het geluid.

De boekjes zijn heel erg veelzijdig wat ervoor zorgt dat de kinderen niet uitgespeeld geraken. Ze zijn tevens heel leerrijk!

Ik kan dus met volle overtuiging zeggen dat wij er fan van zijn!
Ideaal ook om cadeau te geven komende feestdagen, en als er mensen vragen wat ze cadeau kunnen doen: Er zijn heel veel leuke extra boekjes te verkrijgen.

Het MagiBook is te verkrijgen op bol.com.

Veel liefs,
Sofie

Comments are closed.