LEGO is al jarenlang een grote favoriet in ons huis en niet alleen de kinderen zijn fan. We hebben dan ook enorm veel LEGO aangezien dat van generatie tot generatie overgaat en we zelf al veel bijkochten. Het blijft ideaal en een top product!

Leren met LEGO

Wij hebben vijf kinderen die alle vijf anders spelen met LEGO. Zo zien we drie duidelijke verschillen:

Onderzoeken en testen

De oudste zoon onderzoekt vooral.  Al van toen hij peuter was ging hij kijken naar zijn speelgoed hoe iets werkt en met LEGO is dat niet anders. Hij speelt enorm graag met de LEGO technics en maakt de zotste dingen ermee zoals een echte robot-hand die je kan bewegen als je hand erin zit maar ook in combinatie met Mindstorms. Door LEGO leerde hij zichzelf ook programmeren en verder uitdagen. Heerlijk om dit te zien!

Bouwen

De twee middelste zonen bouwen voornamelijk met hun LEGO. Ze kunnen al vlot helemaal zelfstandig het stappenplan volgen dat in de doos meegeleverd is wat echt knap is. Daar leren ze zoiezo al kei veel uit! Daarna spelen ze er super kort mee om het weer af te breken en terug op te bouwen. Nadat ze dit een paar keer gedaan hebben gaan ze helemaal los en bouwen ze creatieve werelden met hun LEGO. Je kan het zo zot niet bedenken of ze bouwen het. Het allerleukste is dat ze er echt volledig in opgaan en er ook veel rond vertellen. Top, super goed voor de fijne motoriek, inzicht en ook de fantasie!

Raya and the Last Dragon - Raya en de Laatste Draak - Lego Set

Rollenspelen

De twee meisjes spelen dan voornamelijk met de minifigs en laten ze vanalles beleven. Daarbij praten ze doorheen de popjes tegen elkaar. Op die manier leren ze heel veel over communicatie maar ook over gevoelens en verwerken ze wat ze meemaken in het dagelijkse leven of zien op de tv.

LEGO kopen met eventuele korting? Kijk eens bij promojagers.be.

Kortom, kinderen laten spelen met LEGO zorgt ervoor dat ze inzicht krijgen, werken aan hun fijne motoriek, de kans krijgen om hun fantasie de vrije loop te laten en ook inzicht krijgen in hun eigen emoties en leven.

De LEGO Film 2(Opent in een nieuwe browsertab)
Lego Friends de serie – United as one(Opent in een nieuwe browsertab)
Review: Lego Friends Pretpark Achtbaan(Opent in een nieuwe browsertab)

Comments are closed.