lego friends pretpark achtbaan mama abc blog

Voor kerst 2016 kreeg onze 6 jarige dochter een grote doos cadeau! In die grote doos zat het Lego Friends Pretpark Achtbaan pakket. Ze was laaiend enthousiast. Haar naamgenootje van Lego Friends staat in het groot op die doos wat ze ontzettend leuk vond.

Lego Friends

Met de vrolijk gekleurde bouwstenen van LEGO kunnen kinderen een eigen wereld creëren. Bouw je eigen stad met LEGO City of maak kennis met de vijf hartsvriendinnen van LEGO Friends. Voor de allerkleinsten is er DUPLO, met extra grote blokken. En de gevorderde bouwers vinden hun uitdaging in de gedetailleerde LEGO Technic bouwsets. Bij bol.com vind je het grootste assortiment LEGO voor jong en oud! – Bol.com

Pretpark Achtbaan

Stap het pretpark binnen door het draaihek en ga in de rij staan bij de achtbaan. Vind een goede zitplaats voorin, steek de koplamp aan en schiet ervandoor! Maak rustig een rondje in het reuzenrad of probeer de vrije val toren: trek de veiligheidsbeugel naar beneden en glij omlaag. Nadat je alle attracties geprobeerd hebt, haal je de foto’s op en kan je iets lekker kopen. In het pretpark beleef je een dag om nooit te vergeten! – Lego

De pretpark Achtbaan van Lego Friends is compleet genoeg om er een goed gevoeld pretpark van te maken. Je hoeft niet te kiezen wat je maakt, je kan het gewoon allemaal maken. De set is compleet met zowel een loket, een grote achtbaan, reuzenrad, een vrije val toren en eetgelegenheden.

Onderdelen

Loket

Natuurlijk hoort er een loket bij, daar kan je een kaartje kopen en de foto’s die genomen werden op de achtbaan. Compleet met draaihekje.

lego friends pretpark achtbaan mama abc blog

lego friends pretpark achtbaan mama abc blog

Achtbaan

De achtbaan neemt vrij veel ruimte in, er rijdt 1 treintje op van 4 wagentjes groot. In elk wagentje kan 1 Lego Friends figuurtje plaatsnemen. Het voorste figuurtje zorgt ervoor dat de koplamp brand van de trein. De wagentjes hangen aan elkaar met een stukje dat volledig rond kan draaien. Dat maakt het moeilijker om de trein goed op de rails te plaatsen. Om dat goed te kunnen doen heb je beide handen nodig.

De achtbaan moet je helemaal zelf bedienen. Je duwt de karretjes omhoog en laat ze dan naar beneden rijden. Onderweg zijn er dingen die bewegen of opengaan doordat de trein er voorbij rijd en ergens tegenaan duwt. Er zit veel detail in.

lego friends pretpark achtbaan mama abc blog

lego friends pretpark achtbaan mama abc blog

Reuzenrad

Het reuzenrad bestaat uit 6 karretjes. Het rad draai je rond met je handen, er zit daarvoor een wieltje aan de zijkant. Doe dat rustig aan zodat de Lego Friends figuurtjes de tijd hebben om het pretpark en omgeving vanuit de lucht te bekijken. Als je te vlug draait kunnen ze eruit gezwierd worden. Wat natuurlijk ook een attractie op zich kan zijn.

 

Vrije val toren

De vrije val toren bied plaats voor 2 poppetjes. Je duwt het karretje omhoog met je hand en laat dan los. De kar draait naar beneden, heel tof om te zien. Dit is mijn favoriete attractie!

lego friends pretpark achtbaan mama abc blog

Eten

Natuurlijk is er in het pretpark ook ruimte voorzien om gezellig iets te eten. De Lego Friends poppetjes hebben keuze uit een warme hotdog, een frisse schijf watermeloen of heerlijk zoete popcorn. Wat ze fijn kunnen opeten aan de tafeltjes.

Doelgroep

Voor meisjes van 8 – 12 jaar. Onze dochter die dit kreeg was toen 6 jaar. Ze speelt er goed en graag mee, maar ik merk toch dat het handiger en vlotter zou gaan als ze iets ouder zou zijn.

Wat wij ervan vinden

De dochter van 6 jaar

Onze dochter kreeg deze Lego Friends Pretpark Achtbaan cadeau voor kerstmis. Ze was meteen dolenthousiast. Dat op de doos haar naam in het groot staat vermeld was iets extra leuk natuurlijk. Het ineen zetten kon ze niet zonder hulp. Nouja, misschien wel hoor maar het is gewoon veel! Er zijn heel veel kleine stukjes en haar papa is er toch even zoet mee geweest. Ze vindt het er heel mooi uitzien en speelt er regelmatig mee.

De zoon van 7 jaar

Hij is vooral fan van het reuzenrad. Hij draait er zo vlug mogelijk aan en vindt het geweldig dat de poppetjes eruit vliegen.

Ik als mama

Ik vind het zeker een aanwinst voor onze Lego collectie. Wij hebben de luxe om een redelijk oppervlak te hebben waar de Lego stukken op kunnen blijven staan. Enkel de achtbaan hebben we na een tijdje afgebroken, maar die stukken zijn vlot herkenbaar dus kunnen we het zo weer opbouwen. Ik ben het meeste fan van de vrije val toren.

lego friends pretpark achtbaan mama abc blog

Conclusie in +-

+verschillende attracties in 1 aankoop
+veel details
+verschillende Lego Friends figuren
+vrolijke en mooie kleuren
+prijs kwaliteit zit goed, het kost redelijk wat maar je krijgt ook veel
+-kleine onderdelen die zoek kunnen raken (maar dat weet je natuurlijk met Lego Friends)
-heel veel werk om in elkaar te zetten
-de karretjes van de achtbaan zijn moeilijk goed op de rails te plaatsen
-de achtbaan is te groot om te laten staan

Kopen kan bij onder andere bol.com.

Video