De eerst film is reeds vijf jaar en was “everything is awesome” een tijd terug reden wij het land door om in het verre Limburg naar de nieuwe LEGO film te gaan kijken. Natuurlijk spelen ze hem ook in Kortrijk en alle cinema’s dichter in de buurt maar in Limburg was er ook een LEGO koffieshop, echt de max om te zien en de warme chocomelk was heerlijk. Sorry dit was enkel één weekend.

De LEGO Movie 2 - The LEGO Film 2

De eerste echte LEGO-film volgt het avontuur van Emmet, een doorsnee, braaf Lego-minifiguurtje dat na misverstand wordt aanzien als de ‘uitverkorene’ die de wereld moet redden. Emmet roept enkele superhelden samen op missie om een eind te maken aan een boosaardige tiran. Helaas is Emmet hopeloos slecht voorbereid op dit hilarisch avontuur. Grappig, inventief en heugelijk: een buitengewoon avontuur voor groot en klein.

De LEGO Film 2

Jullie willen natuurlijk weten of De LEGO Film 2 de moeite is om te bekijken. Nu, ik zeg zeker ja! Dit omdat ik vanaf het begin tot het einde echt in het verhaal zat. Het is meeslepend, je kan er af en toe mee lachen en het is gewoon een super toffe spannende film. Tot op het einde blijft het spannend, want wie of wat is er nu de echte slechterik? Wie moeten we geloven en wie niet?

Er zitten heel fijne zaken in die verwijzen naar de band tussen broer en zus, het samen spelen en samen delen. De plot en het moraal is niet bijzonder unique maar dat hoeft ook helemaal niet, er zit een heel mooie boodschap in en de film is in mijn ogen heel goed gemaakt.

Het is vijf jaar geleden dat alles geweldig was en de burgers voor een enorme nieuwe bedreiging staan: LEGO DUPLO®-indringers uit de ruimte, die alles sneller kapot maken dan ze kunnen herbouwen. Dit is The LEGO Movie 2, het vervolg op het succesvolle deel één.

Je hebt een beentje voor als je de eerste film zag maar het is niet noodzakelijk! Natuurlijk kan je de eerste film ook zeker aanrader, deze kan je gewoon kopen op DVD of Blu-Ray. Het verhaal loopt echt verder op de eerste film, maar dan ook vijf jaar later. Er zitten heel veel verwijzingen in, ook muzikaal maar zoals ik zei je kan volgens mij ook perfect genieten van deze film zonder de eerste gezien te hebben, maar het zou wel een meerwaarde zijn.

Een Blu-Ray of Dvd van De LEGO film 2 kan je trouwens hier kopen.

Comments are closed.