Lego Friends united as one

Lego Friends

Onze oudste dochter speelt elke dag wel met haar Lego Friends speelgoed. Ze speelt al zowat sinds baby super graag met poppetjes of andere figuren die zich uitstekend lenen tot rollenspel.  Lego Friends is het laatste jaar bij haar werkelijk een grote hit. Ze kreeg dan ook voor haar kerst een heel grote doos van Lego Friends. Daar speelt ze nog altijd dagelijks mee. Dat een Lego Friends figuurtje ook “Emma” noemt vindt ze natuurlijk super leuk.

LEGO Friends is de nieuwe bouwwereld van LEGO voor meisjes van 5 tot 12 jaar. De vriendinnen Mia, Olivia, Stephanie, Emma en Andrea beleven avontuur en vriendschap in Heartlake City. Jij kunt met ze bouwen, decoreren en spelen! Ontdek het nieuwste LEGO speelgoed voor meisjes.
LEGO heeft veel tijd gestoken in het uitvinden wat meisjes leuk vinden om mee te spelen. Uit dat onderzoek bleek dat jonge meisjes de standaard blokjes minder leuk vonden om mee te spelen en dat ze liever blokjes hadden met zachte kleuren en minder bouwwerk. Daarbij wilden de meiden het constructiewerk combineren met het spelen met poppen en samen met hun vriendinnen met het speelgoed spelen. Het onderzoeksteam ontdekte dat meisjes veel oog hebben voor schoonheid en harmonie: ‘alle figuren en decoraties op de juiste plaats’. Meisjes kunnen nu eindeloos zelf bouwen en spelen, veranderen en decoreren. In tegenstelling tot jongens, spelen meisjes veel liever een rollenspel. Ze gebruiken onderling veel interactie en hebben een goed oog voor details, zoals de afwerking van bloemen, gezichten, kapsels en de inrichting van een huis.

Onze oudste dochter zit dus echt in die doelgroep wat zeker ook te merken is aan haar speelplezier en speelfrequentie.
Lego Friends united as one

Lego Friends de serie

Er zijn ook animatie filmpjes gemaakt over Lego Friends! In die verhalen volg je de 5 vriendinnen in Heartlake City waar ze allerlei avonturen beleven. Ook deze serie is een schot in de roos van onze oudste dochter. Nouja, onze zonen kunnen de serie ook wel smaken, wat natuurlijk mag en kan.

De serie is voor alle leeftijden en zowel voor jongens als meisjes. Maar dat beslis je als ouder en als kind natuurlijk helemaal zelf.

Sinds heel kort is er een nieuwe DVD van Lego Friends beschikbaar met de titel “United as one”. Er staan 3 verhalen van elk 21 min op.

Iedere dag is een nieuw avontuur in Heartlake City voor Emma, Mia, Stephanie, Andrea en Olivia. Of een van hen nu klassenhoofd wil worden, per ongeluk een bericht verstuurt of heel erg veel waardering krijgt: samen kunnen de meiden iedere uitdaging aan! Leef mee met de opwinding, het plezier en de muziek van jouw beste vriendinnen!

Zelf was ik super blij toen onze DVD  “Lego Friends United as One” aankwam. Tot mijn man mij er fijntjes op wees dat wij geen DVD speler hebben. Ook niet in mijn laptop en sinds kort ook niet meer in zijn computer. Tja, dan moeten wij nog heel erg lang wachten tot Netflix aan dit seizoen zit. Maar, dat is wel goed nieuws voor 1 van jullie! Ik ga hem verloten onder een van mijn lezers.

Lego Friends united as one

WIN DVD  Lego Friends United as one AFGELOPEN

Hoe maak je kans op de DVD van “Lego Friends United as One”?

Hieronder een comment geven!

Op vrijdag 14 april 2017 20u loopt deze wedstrijd af. De winnaar maak ik daarna privé en hier op de blog bekend. Als ik na 48 uur niets hoor van de winnaar kies ik een andere winnaar! De winnares is Femke D.