
Home made gezonde snickers
7 maart 2025
Home made candy canes – zelfgemaakte zuurstokken
12 maart 2025Lasagne bestaat uit pasta, bechamelsaus, bolognese en kaas. De recepten kan je hieronder allemaal apart vinden én dan ook het recept om de lasagne samen te stellen en te bakken. Veel plezier!

Home made lasagne
Ingrediënten
- Bechamelsaus
- Bolognesesaus
- Lasagnevellen
- Kaas zoals parmigiano, parmezaan, gruyère
Instructies
- Check zowel de recepten van de bechamelsaus, bolognesesaus en lasagnevellen, maak alles klaar voor je begint
- Lasagne is opgebouwd uit laagjes:
- Start met een laagje bolognese
- Daarop leg je lasagnevellen, mooi naast/tegen elkaar, snij af op maat
- Daarop terug een laagje bolognese
- Laagje bechamelsaus
- Laagje geraspte kaas (bv: Parmigiano)
- Bolognese
- Bechamel
- Kaas
- Lasagnevellen
- herhalen tot gewenst hoogte/hoogte van je schaal
- Afsluiten met: Laagje lasagnevellen en daarop bechamelsaus
- Werk af met een laag kaas bv: parmezaan
- Plaats voor 40 min in een oven op 200 graden
- Haal uit de oven en laat nog 5 minuten rusten voor je gaat snijden
Video
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Verse Lasagne vellen maken - Home made pasta
Ingrediënten
- 400 gram 00 bloem
- 4 eieren
- snufje zout
Instructies
- Meng de bloem en de eiren goed door elkaar, voeg er een snufje zout aan toe en kneed verschillende minuten
- Als het deeg elastisch is - maak een bolletje en duw er eventjes in dan zou het terug moeten veren - heb je genoeg gekneed
- Wikkel het deeg in een plastiekje en laat even een half uurtje rusten (tot 2 uur max)
- Verdeel het deeg in 4 a 5 kleinere bolletjes
- Rol één van die bolletjes beetje uit en draai deze dan door de pastaroller tot een fijn lasagne vel
- Geen pastrollers? Geen probleem! Gebruik gewoon je deegroller.
- De lasagnevellen kan je ophangen op een kapstokje of op elkaar leggen, zorg wel dat als je ze op elkaar legt je er telkens wat bloem tussen doet anders gaan ze aan elkaar plakken en mag je weer opnieuw beginnen met kneden en uitrollen
- De lasagnevellen kan je op maat snijden van je ovenschaal
Video
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bechamelsaus op gevoel
Ingrediënten
- 5 eetlepels vloeibare bloem
- 30 gram boter
- 1 liter melk
- peper
- zout
- nootmuskaat
Instructies
- Zo doe je dit op gevoel:
- Doe een goede klont boter in de kookpot en laat deze smelten (niet bruin)
- Voeg daarbij enkele eetlepels vloeibare bloem en roer goed om, indien nog te vochtig doe wat extra bloem erbij
- Laat even op het vuur staan tot het wat droger is maar zeker niet aanbakken
- Giet nu een flinke scheut melk erbij en roer goed tot alles opgelost is
- Blijf roeren / kloppen en giet er de overige melk bij
- Blijf roeren / kloppen tot de melk kookt en zet dan het vuur lager
- blijf roeren / kloppen tot de gewenste dikte van de bechamelsaus bereikt is
- Werk af met een snufje zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Video
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bolognese saus
Ingrediënten
- Olijfolie
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselder
- 750 gram gehakt
- 500 gram gepelde tomaten
- 100 ml witte kookwijn
- peper
- zout
- salie
- laurier
Instructies
- Snij de groenten fijn en doe deze met een scheut olijfolie in een kookpot en fruit alles aan, samen met de nodige kruiden.
- Doe daarbij dan gehakt naar smaak.
- Eens dit gebakken is giet je er beetje bij beetje de wijn bij tot ze opgenomen is.
- Dan is het tijd om de gepelde tomaten erbij te voegen.
- Dit laat je 2-3 uren sudderen, indien het mengsel te droog is naar je smaak kan je er wat bouillon aan toevoegen of desnoods gewoon beetje water.
Video
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!