Ga terug
Bechamelsaus recept sofie lambrecht

Bechamelsaus op gevoel

Nog geen beoordelingen
Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 5 eetlepels vloeibare bloem
  • 30 gram boter
  • 1 liter melk
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Zo doe je dit op gevoel:
  • Doe een goede klont boter in de kookpot en laat deze smelten (niet bruin)
  • Voeg daarbij enkele eetlepels vloeibare bloem en roer goed om, indien nog te vochtig doe wat extra bloem erbij
  • Laat even op het vuur staan tot het wat droger is maar zeker niet aanbakken
  • Giet nu een flinke scheut melk erbij en roer goed tot alles opgelost is
  • Blijf roeren / kloppen en giet er de overige melk bij
  • Blijf roeren / kloppen tot de melk kookt en zet dan het vuur lager
  • blijf roeren / kloppen tot de gewenste dikte van de bechamelsaus bereikt is
  • Werk af met een snufje zout, peper en nootmuskaat naar smaak

Video

Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!