Ga terug
+ servings
Lasagne vellen maken sofie lambrecht recept

Verse Lasagne vellen maken - Home made pasta

Nog geen beoordelingen
Gang Hoofdgerecht
Porties 5

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng de bloem en de eiren goed door elkaar, voeg er een snufje zout aan toe en kneed verschillende minuten
  • Als het deeg elastisch is - maak een bolletje en duw er eventjes in dan zou het terug moeten veren - heb je genoeg gekneed
  • Wikkel het deeg in een plastiekje en laat even een half uurtje rusten (tot 2 uur max)
  • Verdeel het deeg in 4 a 5 kleinere bolletjes
  • Rol één van die bolletjes beetje uit en draai deze dan door de pastaroller tot een fijn lasagne vel
  • Geen pastrollers? Geen probleem! Gebruik gewoon je deegroller.
  • De lasagnevellen kan je ophangen op een kapstokje of op elkaar leggen, zorg wel dat als je ze op elkaar legt je er telkens wat bloem tussen doet anders gaan ze aan elkaar plakken en mag je weer opnieuw beginnen met kneden en uitrollen
  • De lasagnevellen kan je op maat snijden van je ovenschaal

Video

Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!