Ga terug
–+ servings
Basis recept bolognese saus sofie lambrecht

Bolognese saus

Nog geen beoordelingen
Gang Hoofdgerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselder
  • 750 gram gehakt
  • 500 gram gepelde tomaten
  • 100 ml witte kookwijn
  • peper
  • zout
  • salie
  • laurier

Instructies
 

  • Snij de groenten fijn en doe deze met een scheut olijfolie in een kookpot en fruit alles aan, samen met de nodige kruiden.
  • Doe daarbij dan gehakt naar smaak.
  • Eens dit gebakken is giet je er beetje bij beetje de wijn bij tot ze opgenomen is.
  • Dan is het tijd om de gepelde tomaten erbij te voegen.
  • Dit laat je 2-3 uren sudderen, indien het mengsel te droog is naar je smaak kan je er wat bouillon aan toevoegen of desnoods gewoon beetje water.

Video

Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!