Ik kreeg vooral via Instagram veel vragen over mijn outfits. Hoe kies je een leuke outfit? Ik beloofde daar dat ik enkele artikels zou schrijven over mijn outfits en waar ik wat koop. Dat komt er normaal gezien nog aan. Intussen tijd schrijf ik graag al even over hoe ik te werk ga om kleding te kiezen en te kopen. Ik heb namelijk nogal ronde vormen en draag plus size kleding. Echter dat hoeft niet altijd een beperking te zijn. De truc is om slim te zijn en vooral heel veel ervaring op te doen door veel te passen, hoe frustrerend dat soms ook is. In dit artikel hoop ik wat tips en trucs kwijt te kunnen zowel voor plus size dames zoals mezelf als voor de gemiddelde vrouw.

Mijn plus size kledingkast

Ik probeer zo goed mogelijk mijn kleding bij te houden, kijk en volg het hier.

Kijk naar de vorm en minder naar de maat

Dit vind ik de absolute basis regel. Ja, het is ergens wel handig om te weten of je een 38 eruit moet pikken of een 48. Toch moet je die maat ook genoeg loslaten, zo heb ik kledingstukken in mijn kast hangen van maat 42 tot en met maat 54 en ja beide en alles ertussen in past me. Dit komt doordat ik shop naar de vorm van een kledingstuk en naar mijn eigen persoonlijke lichaamsbouw. Elke vrouw is anders, elke vrouw met om het even welke maat en lichaamsbouw kan zich goed aankleden. Het vergt wel even wat inspanning om jezelf te leren kennen en ik weet dat het heel frustrerend en demotiverend is om dingen te passen waarin je er super lelijk uitziet. Toch loont het, want zo leer je echt te zien welke modellen van kleding je niet goed passen en dus ook vooral welke je perfect staan!

Shop volgens jou lichaamsbouw

Dus dat is wat ik doe. Voor iedereen is dit heel persoonlijk natuurlijk en zoals ik hierboven uitvoerig omschreef, leer jezelf kennen: Passen, passen, passen en nog eens passen. Neem ook eens zaken vast waarvan je grote vraagtekens hebt misschien leer je zo wel nieuwe kledingvormen en stijlen kennen en straal je ermee! Nou, voor mij persoonlijk hou ik rekening met verschillende zaken. Ik heb ten opzichte van mijn enorm brede heupen, poep en bovenbenen een fijne taille. Ik kan dus perfect uitwaaierende rokken dragen die aansluitend zijn in de taille maar wijder uitlopen over de poep en de benen. Zo’n soort rok of kleedje kan ik perfect in een voor mij kleine maat kopen. Echter als ik op zoek ga naar een broek of een aansluitende rok moet ik rekening houden met een veel grotere maat. Dit weet ik doordat ik al jarenlang kijk naar de vormen van de kleding en hoe dat overkomt op mijn lichaam. Zo kan ik perfect in “normale” winkels shoppen zonder specifiek de plus size afdeling te moeten opzoeken.

Lees ook: Laarzen voor curvy vrouwen

Laat anderen je inspireren

Vind je het allemaal wat moeilijk om zelf een leuke outfit te kiezen, uit je comfortzone te stappen dan kan ik zeker een stijlconsult aanraden. Google daar maar eens op, dan kan je bij iemand terecht en analyseer je samen je lichaamsbouw en bespreek je allerlei mogelijke kledingstijlen en vormen! Nog beter is samen met zo’n stijlconsult gaan shoppen. Daar hangt wel een prijskaartje aan vast maar dat is het wel waard, want passende kleding waar je straalt is zoveel waard voor je zelfvertrouwen. Nu, er is ook een ander alternatief op de markt dat je zeker eens kan uitproberen. Dat is een Zalon stylist, een nieuwe dienst van Zalando waar je eerst wat gegevens en informatie over jezelf moet invullen, waarna een persoonlijke stylist voor je aan de slag gaat en je een pakketje kleding thuis opgestuurd krijgt! Hoe tof is dat. Dat werkt zeker goed om eens iets uit te proberen dat je misschien zelf niet zou kiezen. En past het niet? Dan stuur je het natuurlijk gewoon terug.

Nog wat tips om een leuke outfit te kiezen

Ik ben me ervan bewust dat voorgaande geen duidelijke handleiding is. Dit komt omdat het per persoon zo enorm verschilt. Wat je wel kan doen om het wat praktischer en overzichtelijker te maken is om een lijstje te maken. Neem pen en papier en teken jezelf ongeveer, meet daarvoor jouw lichaam op: Borst, heupen, taillen, benen, …. Zorg ervoor dat jou tekening dezelfde verhoudingen heeft als jouw lichaam zo kan je meteen zien hoe de verhoudingen zitten in je lichaam. Zo zie je of jouw schouders breder zijn dan je heupen of omgekeerd of misschien zijn ze wel gelijk. Is je taille middelmatig, heel fijn ten opzichte van je heupen en schouders of loopt het recht door? Als je een tekening gaat maken gebaseerd op de echte afmetingen kan je er objectiever naar kijken, want als je naar je spiegelbeeld kijkt is het heel moeilijk om dat op die manier te bestuderen. Veel succes hiermee! En om af te sluiten nog eens mijn nummer één tip: Super veel passen!!

Plus size bikinis en badpakken
Vol zelfvertrouwen de zomer in
nog meer SELF LOVE – In zes weken meer zelfacceptatie

Comments are closed.