Elke avond lezen wij voor, ook voor de oudste zoon (10) en de oudste dochter (9). Het laatste uitgelezen boek was Cecilia Ondersteboven. Het boek is super grappig en staat vol van verbeelding en leuke feiten. De kinderen waren alvast fan. Mijn tip: laat ze zeker de tekeningen zien zodat ze goed mee zijn met het verhaal. ⁠

Het boek Cecilia Onderstboven kan je hier kopen.

Het verhaal ‘Cecilia Ondersteboven’ gaat over een koppig vrouwtje dat een waanzinnige tocht maakt om haar man in de hemel te bezoeken. Daarnaast vertelt het spelenderwijs over het klimaat en leert het je om door te zetten en los te laten. Geschikt voor alle leeftijden, voor jong en oud. Meest geschikt om voor te lezen vanaf 5 jaar en om zelf te lezen vanaf ca. 9 jaar. – @daviendierickx de illustrator van het boek.⁠

Ingrid Verhelst is de schrijfster.⁠

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sofie ♥️ Momlife (@sofie_lambrecht_) op

Cecilia Ondersteboven

Het boek Cecilia Onderstboven kan je hier kopen.

Cecilia Evarista Hemelsoen is zo zuur als een haring op azijn. Ze komt nooit haar huis uit, zit hele dagen voor de televisie en leeft op pizza en cola. Haar buik is dikker dan tien konijnen.
Al jaren droomt Cecilia van een bezoekje aan haar man. Niet eenvoudig! Hij woont namelijk in de hoogste hemel en zij kan niet vliegen. Tot… ze hulp krijgt van Moeder Natuur! Die is de mensen en hun vervuiling beu en besluit om wat te sjoemelen met de zwaartekracht.
Cecilia gaat de lucht in. Dolgelukkig! Helaas… haar geluk is van korte duur. De zwaartekracht krijgt haar alsnog te pakken. Ze stort neer. Het is het begin van een waanzinnige reis door de verkeerde hemels, bevolkt door wolven en steenbokken, eigengereide bomen, griezelspinnen, verliefde vuurvliegen, brullers en glibbervissen. Een reis tijdens dewelke Cecilia beetje bij beetje minder haring en meer mens wordt.

  • Rijkelijk geïllustreerd
  • Een avontuurlijk (voorlees)verhaal
  • Hekelt spelenderwijs klimaatthema’s

Ook leuk:

Rory De Raaf – Leesboek +7 jaar(Opent in een nieuwe browsertab)
[Boekentip 7+] Olivia – Mijn geheimen(Opent in een nieuwe browsertab)
Luisterverhalen van Playmobil(Opent in een nieuwe browsertab)
Dubbelleven – Boek 10+(Opent in een nieuwe browsertab)

Comments are closed.