Dubbelleven – De verwisselde werelden van Victoria King

Ik ontving een review exemplaar van Dubbelleven. Het is een boek gericht op kinderen ouder dan 10 jaar. Ik liet dit boek en ook het tweede boek lezen door een meisje van 11. Lees maar wat ze ervan vond:

Ik mocht het boek ‘dubbel leven’ van Dagmar Bach lezen. Ik vond het een grappig, romantisch en leuk verhaal. Het is soms een beetje ingewikkeld omdat het op verschillende plaatsen afspeelt bvb de ene keer is Victoria in het shoppingscentrum, dan is ze plots in de parallelle wereld en dan ineens weer thuis. Op het einde van het boek is het wel al een beetje duidelijker. Ik kijk enorm uit om het vervolg in boek 2 te lezen.Victoria, het hoofdpersonage is 12 jaar, ikzelf ben 11 dus het maakt het extra leuk want het is soms heel herkenbaar wat ze meemaakt. Ik mis wel een paar prenten in het boek. Ik kan zelf moeilijk fantaseren hoe iemand er uit ziet en daarom heb ik graag prenten in een boek. Het boek is net ok qua hoeveelheid bladzijden, niet te dik, niet te dun. Het leest goed weg en het blijft boeien.

Je kan het boek Dubbelleven De Verwisselde werelden van Victoria King kopen bij bol.com, het ISBN nummer is  9789403201221 . Het boek telt 320 pagina’s.

Dubbelleven boek

Korte inhoud

Op een dag bevindt Victoria zich plots op een volkomen vreemde plaats, waar ze niets of niemand kent. Gelukkig duurt deze ervaring maar een paar seconden, en keert ze snel weer terug naar haar normale leven. Maar dan gebeurt het steeds vaker, en duurt het steeds langer! Wat is er aan de hand?
Haar beste vriendin Pauline is ervan overtuigd dat Victoria naar een parallelle wereld springt, maar kan dat wel? En wat heeft de indringende kaneelgeur die deze sprongen lijkt uit te lokken ermee te maken? En vooral: wie neemt er Victoria’s plaats in terwijl ze weg is, en stuurt alles danig in de war? Victoria kan er nog mee leven dat die persoon niet uit haar kleerkast kan blijven, maar dat ze afspraakjes maakt met de jongen op wie ze zelf een oogje heeft, dat gaat te ver!
Een verhaal over de alledaagse belevenissen van tienermeisjes, op een niet alledaagse manier verteld. Boeiend, herkenbaar en boordevol magie!

Dubbelleven 2 – Dubbel verliefd

Het boek Dubbelleven 2 – Dubbel verliefd kan je hier kopen, het ISBN nummer is 9789403207339 . Aanbevolen leeftijd voor dit boek is 13-15 jaar.

Dubbelleven boek

Korte inhoud

Het tweede deel van de reeks
Dubbelleven, over de alledaagse belevenissen van een tienermeisje, op een niet
alledaagse manier verteld. Boeiend, herkenbaar en boordevol magie!

Kort na haar twaalfde verjaardag verdween Victoria voor het eerst van de ene seconde op de andere en kwam ze op een totaal andere plek terecht, in een soort parallelle wereld. Sindsdien herhalen deze sprongen zich enkele keren per maand en maken ze
Victoria’s leven er niet eenvoudiger op.
Toch loopt ze op wolkjes, want sinds kort is ze samen met Konstantin, de coolste jongen van de hele school. Maar hoe moet je je eigenlijk gedragen als je een vriendje hebt? Misschien is zo’n tweede ik zo slecht nog niet. Op die manier kan ze in de parallelle wereld oefenen om een beetje minder schuchter te zijn. Maar Victoria heeft er geen rekening mee gehouden dat haar dubbelgangster intussen háár leven leidt, en de zaken danig in de war stuurt…

Comments are closed.