Rory de Raaf – Detective

Toen we dit kinderboek aankregen om te reviewen was mijn zoon van net negen jaar geweldig enthousiast. Aan de inhoud te zien vond ik het boek wat onder zijn niveau qua tekst, volgens mij voor 7 jarigen ongeveer. Natuurlijk mocht hij het lezen en een dag later was hij er al klaar mee, het is nochtans een dik boek! Hij vond het een geweldig kinderboek en kijkt uit naar de boeken die erop gaan volgen.

Rory De Raaf Detective

Hallo. Ik ben Rory De Raaf. En ik ben een échte detective. Mensen vragen me al eens: ‘Rory, hoe word je nu zo’n échte detective’? En dan antwoord ik altijd:‘Ah, je moet het écht wíllen.’ En waarom wou ik het zo echt? Omdat ik wil weten wat er met mijn vader gebeurd is…Het eerste deel van een spannende, hilarische en soms ontroerende reeks.

Ook interessant: Abeltje en De A van Abeltje

Op het boek staat er vanaf 7 jaar, wat dus zeker kan kloppen. Natuurlijk leest elk kind op zijn eigen tempo, dus volg daarin vooral je eigen kind. Het is een heel dik boek,maar liefst 335 pagina’s. Het boek Rory de Raaf staat vol met leuke, grappige, zwart wit tekeningen. Zeker ideaal voor de leeftijd waar boeken met heel weinig tekeningen nog kunnen afschrikken.

Fans van De waanzinnige boomhut gaan waarschijnlijk Rory de Raaf ook geweldig vinden! Er zit heel toffe droge humor in verweven.

Koop het boek hier.

Rory De Raaf Detective De hondenbrigade

Rory De Raaf 2 – Detective – De hondenbrigade

Rory De Raaf Detective De hondenbrigade

Vijf maanden nadat mijn oudste zoon het eerste boek van Rory De Raaf kreeg om te lezen kwam het tweede boek uit! Hij was meteen weer enorm enthousiast en sloeg aan het lezen. Ik vroeg hem om zelf even te typen wat hij ervan vond:

Rory de raaf is een heel leuk boek vind ik omdat het al is gebeurt (mijn zoon bedoelt hiermee dat Rory het verhaal achteraf verteld, en zo weet hij dat alles goed is gekomen) maar hij vertelt het dan opnieuw en dan beleeft hij en Kato een avontuur.  Ik raad het ook aan aan andere kinderen vooral. Het plus deel is ook dat het een dik boek lijkt want er zijn heel mooie tekeningen bij. Het verhaal gaat zo: Dat op een dag kwam Willy Willem de hond bij hem spelen en dan gebeuren er rare dingen zoals dat er honden verdwijnen. En toen verdween Willy.
Maar ik kan je al zeggen dat het goed afloopt.

Rory woont samen met zijn moeder en zijn altijd Boze Broer. Hij heeft één grote ergernis: niemand vertelt hem ooit iets. Zodat hij nooit van iets weet. En hij heeft slechts één grote vraag: waar is zijn vader, die op een dag spoorloos verdween? Naast die zoektocht houdt ook een ander mysterie Rory en zijn maatje Kato in de ban: wie is de hondendief die actief is in zijn eigen straat? En wat als die dief zijn beste vriend Willy Willems ontvoert? Rory en Kato storten zich in een knotsgekke speurtocht…
Koop het tweede boek van Rory De Raaf hier.

Comments are closed.