Einde school

Juni 2017, bij juni moet ik vooral denken aan het einde van het schooljaar! Onze vier schoolgaande kinderen  hebben dat uitstekend gedaan! We hadden afgelopen schooljaar een eerste kleuter, tweede kleuter, eerste leerjaar en tweede leerjaar. Ze gaan allemaal een jaartje hoger met heel wat extra kennis en in het algemeen goed gegroeid. Ja, een trotse mama hier!

Onze school werkt vanaf de tweede kleuterklas met graadsklassen dus dat betekend dat er 2 van onze kinderen bij dezelfde begeleider (juf/meester) blijven en twee doorschuiven naar een nieuwe. Altijd een beetje spannend hoe dat zal verlopen, maar ik heb alle vertrouwen in mijn kinderen en in de begeleiders.

Detox

Juni was ook de maand waar ik voor het eerst een Detox kuur heb gevolgd. Ik kocht het Detox boek van The Green Happiness en over mijn bevindingen heb ik al een artikel geschreven. Ik kan het iedereen aanraden.

De webshop

In Juni kwamen er weer enkele nieuwe producten online zoals een invulboek voor tijdens de zwangerschap, verjaardagskaarten en weekkaarten voor de baby! Daarvoor kan je zeker ook eens dit artikel bekijken of gewoon naar mijn volledig aanbod kijken op mijn webshop . Alles gaat nu ook via bol.com , makkelijker voor veel klanten en makkelijker opvolgbaar!

Webshop verjaardagskaart

Tweedaagse Pipi Langkous klassen

Vanaf de tweede kleuterklas gaan de kinderen van onze school op reis! Voor de tweede en dus ook derde kleuter is dat 1 nachtje van huis. Dit jaar waren het Pipi Langkous klassen. Onze tweede kleuter wou meegaan, dus waarom niet. Het vertrekken ging ook heel goed dus het zag er goed uit! Tot we de volgende morgen een telefoontje kregen dat hij niet uit zijn bed wou komen en zich ziek voelde. Gelukkig kon mijn man er heel vlug achter rijden. Thuis werd hij helemaal beter. Ah, volgend jaar beter als hij dan wil meegaan.

Slapen op school

De eerste kleutertjes hadden het verlangen om eens te kamperen op school. Zo gezegd zo gedaan. Ook onze eerste kleuter was volledig enthousiast. Zelf was ik heel nieuwsgierig hoe dat zou verlopen, want hij mag ’s avonds voor het slapengaan en ’s nachts nog 1 keer drinken bij mij en los daarvoor slaapt hij ook een halve nacht dicht tegen mij. Nu, als hij dat wil, dan mag dat voor mij! Met plezier zelfs. Toen ik  in de namiddag mijn andere kinderen kwam ophalen was hij nog altijd heel enthousiast. De volgende morgen toen ik de kinderen naar school bracht was hij nog altijd aan het rond stuiteren. Het was een succes! ’s Avonds na school heeft hij wel als een blok in geslapen in de bakfiets en thuis verder tot etenstijd.

Ook de kinderen van het tweede en eerste leerjaar wilden op school slapen. Onze dochter (eerste leerjaar) zag dat helemaal zitten onze zoon (tweede leerjaar) helemaal niet. Dus enkel onze dochter bleef slapen. ’s Avonds was ze nog heel enthousiast maar toen ik daar ’s morgens was om de andere kindjes te brengen was ze aan het wenen. Ze was zo immens zielig. Thuis heeft ze ook nog veel geweend en ze wil nooit meer op school slapen. Het is nog altijd niet duidelijk wat er mis is gelopen. Onze dochter kennende hoeft dat echt maar iets heel kleins te zijn, iets dat niet naar verwachting was of ja echt iets piep klein. Ah, we zien wel als dat ooit nog eens ter sprake komt.

De tuin

Juni was ook de maand waarin mijn man en zijn papa heel veel aan de tuin gewerkt hebben! De omheining staat er en we zijn de grond aan het voorbereiden om nog gras op te leggen. Ik schreef er hier al eerder over!

Vaderdag

Juni is ook de maand waarin we vaderdag vieren! Voor de gelegenheid trokken we eens allemaal bij elkaar passende tshirts aan. De volgers op instagram zagen daar al leuke foto’s passeren. De tshirts zijn van de family collectie van JBC, heel tof! Op vaderdag gingen we ook zwemmen!

Onderstaande is niets met vaderdag maar ze zijn te leuk om niet te delen, mijn favo teenslippers van Skechers!

Mijn favo teenslippers!

Hoe was juni voor jou?

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.