Vorige zomer heeft mijn man en schoonpapa heel wat uren in de tuin gestopt. Ze hebben onder andere het eerste stuk van de tuin met grasmatten belegd. Dit jaar doen we door! Er moest namelijk nog heel wat gebeuren. De laatste weken hebben ze weer veel uren in de tuin doorgebracht en werd er kei hard doorgewerkt.

Oerwoud tegenhouden

Het tweede stuk van de tuin, dat stuk waar geen gras ligt staat vol onkruid. We moesten na een beurt met de bosmaaier maar eens een pirouette draaien en het stond weer een meter hoog. Daarom hebben we nu zoveel mogelijk stukken grond bedekt met worteldoeken. Het plan is dan natuurlijk om daar ook alles effen te maken en te bedekken met grasrollen.

Lees meer: Eindelijk gras!

tuin werken mama abc blog

tuin werken mama abc blog

Weg met het bouwafval

In onze tuin lag het ook nog vol met bouwafval. De hoeveelheid was zo groot dat we er echt geen doen aan zagen om dat met de auto naar het containerpark te voeren. We hebben wel een trekhaak dus we konden ook een kar meenemen maar dan nog zou het om meerdere ritjes gaan. Daarbij kwam dan ook nog eens dat zodra je met meer dan een auto gaat je moet betalen. Daarom hebben we uiteindelijk beslist om een container te huren. Die hebben we samen met schoonpapa en een schoonneef (bestaat dat?) helemaal gevuld. Helemaal vol, er zijn nog enkele zaken die er niet in konden maar dat is niet meer zo’n groot probleem.

tuin werken mama abc blog

Houtsnippers of kunstgras

Nu is ons tweede deel tuin dus zo goed als vrijgemaakt. Daar hebben we nog heel veel plannen voor. Eerst en vooral moet dat geëffend worden om er rollen gras op te leggen.  Daar komt er een schommel op waar onze oudste dochter zot van is. Dan willen we helemaal achteraan, als we er budget voor hebben, een tuinhuis met daaraan een terras en eventueel een soort carport. Ook willen de kinderen onder de notenboom een speelhuis hebben. Hun, en ons goedkeurend, oog viel op het Exit – Krooky 15 huisje. Dat zal een gezamenlijk cadeau worden voor hun groot verjaardagsfeest samen.

tuin werken mama abc blog

Maar onder de boom, rond het speelhuis en rond de trampoline willen we geen gras leggen. Dat is absoluut niet handig om af te rijden en dus zijn we andere opties aan het bekijken. Eerst dachten we aan houtsnippers, houtschors maar dat schijnt weg te kunnen waaien. Daarbij vrees ik er ook voor met onze kinderen. Onze kinderen zijn nogal verzamelaars en ik zie ze al helemaal hun emmertje vullen met houtsnippers en dat op het gras of op een andere ongewenste plaats uitkiepen.

tuin werken mama abc blog

tuin werken mama abc blog

Daarom dachten we nog eens na over kunstgras, misschien is dat voor die stukken wel ideaal! Kunstgras tuin zou je ook specifiek hebben voor kinderen, dan kan het vast meer tegen een stootje. Dus daar gaan we ons nu eens wat beter rond informeren!

Lees meer: Speelplaatstegels maken het ons makkelijker!

Er is al heel veel werk gedaan maar er zal nog veel volgen!

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.