VTech Digiart Sofie Lambrecht VTech Digiart Sofie Lambrecht VTech Digiart Sofie Lambrecht

VTech Digiart is een product dat kinderen laat kennismaken met tekenen, kleuren, vormen, figuren en nog veel meer.

VTech Digiart – Kleuren met Lichtjes

Toen ik de Digiart van VTech mocht uittesten met mijn kinderen was ik eerst heel erg sceptisch. Want: Waarom moeten we tekenen en kleuren gaan bemoedigen met een toestel met lichtjes en geluidjes. Tekenen en kleuren doen kinderen toch zoiezo, laat die kinderen met rust en laat ze zelf vrij experimenteren. Ik denk er nog altijd zo over maar ondertussen ben ik wel fan geworden van de VTech Digiart. Ik vertel je waarom!

Lees ook: Bewust ouderschap, informatie, tips en eigen ervaring

Niet elk kind kleurt graag

Ik heb vijf kinderen en ik merk onderling heel veel verschil in houding en liefde voor het tekenen en kleuren. Er zijn kinderen die het uit zichzelf graag en ook veel doen. Maar er zijn ook kinderen die dat niet graag doen en dus ook bijna nooit uit zichzelf gaan doen.

Oefenen fijne motoriek en coördinatie

Tekenen en kleuren is nochtans goed om de fijne motoriek te gaan oefenen. Ik merk bij mijn eigen kinderen dat diegene die het niet veel doen ook wat meer last hebben met hun motoriek. Vaak hangt dat ook samen, iets wat je van nature goed kan doe je meestal liever. Tekenen en kleuren is een goede manier om die fijne motoriek en de coördinatie tussen hand en ogen te oefenen. Bij kinderen die daar problemen mee hebben of meer oefeningen in nodig hebben kan het dus fijn zijn om materiaal te hebben die ze aanzet tot uitproberen. Dit is precies wat Digiart doet.

Uittesten VTech Digiart door een vijf jarige

Nu, ik liet dus mijn zoontje van bijna vijf jaar de VTech Digiart uittesten. Mijn zoontje tekent bijna nooit uit zichzelf, hij doet het op zich wel graag maar echt niet veel uit zichzelf. Op school doet hij het af en toe, en thuis zelden. Hij heeft nood aan extra oefening want het gaat ook veel minder vlot dan verwacht wordt op zijn leeftijd. Nu, ik trek mij daar niet altijd iets van aan, elk kind ontwikkeld op zijn eigen tempo. Dus geen stress!

Ik blijf natuurlijjk een mama en ik ben wel super blij als hij dan wel aan de slag gaat met potloden en papier. Sinds we Digiart in huis hebben gaat hij veel meer gaan kleuren en tekenen. Hij vindt het ook enorm leuk én hij doet oook vaak genoeg zijn eigen ding. Dat was ook één van mijn bezorgdheden dat ze geen eigen fantasie meer zouden ontwikkelen tijdens het kleuren en tekenen door. Bij mijn kinderen was dat alvast geen enkel probleem.

Wat doet VTech Digiart

De gewone VTech Digiart is een plastieken stuk speelgoed waarin je een blaadje kan klemmen. Er staan verschillende knopjes op, er zitten 50+ tekeningen bij en 6 kleuren wasco’tjes.

VTech Digiart Sofie Lambrecht VTech Digiart Sofie Lambrecht

Inkleuren

De blaadjes hebben een specieke code zodat het toestel weet welk blad erin zit. Dat is nodig voor als je wil gaan inkleuren. Stap voor stap lichten er lampjes op en zegt de Digiart welke kleur je kan gebruiken om dat gedeelte te gaan inkleuren.  Als de kleurprenten die erbij geleverd worden op zijn kan je deze gratis zelf downloaden van de VTech website, de url staat op de doos.

VTech Digiart Sofie Lambrecht VTech Digiart Sofie Lambrecht

Tekenen

Je kind kan er ook voor kiezen om vanaf nul iets te tekenen. Dan klem je gewoon een blanco blad erin en kies je tussen heel wat verschillende vormen, voorwerpen of dieren iets uit. Dan branden er stap voor stap lichtjes en moet je deze gaan verbinden, zo een beetje te vergelijken met die nummer-tekenplaten waarbij je nummertjes moet verbinden tot de tekening zichtbaar wordt.

Daarna kunnen de kinderen hun eigen tekening inkleuren en versieren indien gewenst.

Mijn conclusie

Ik ben er dus zeker voor te vinden. Zelf zou ik aanraden om het niet de eerste kennismaking te laten zijn met tekenen en kleuren, maar gewoon later eens ze het normale tekenen en kleuren reeds kennen als aanvulling. Ik zou het zelf vooral aanraden aan kinderen die wat moeite hebben met kleuren en tekenen en als ze het uit zichzelf weinig doen.

Het formaat is ook ideaal om mee te nemen in de auto of naar een restaurant.

VTech Digiart kopen

Zoals het meeste wat VTech maakt en verkoopt is te koop in speelgoedwinkels.

Bij bol.com kan je het VTech Digiart kopen zoals wij het hebben – klik hier– en ook zijn groter en uitgebreider broertje het VTech DigiArt Magisch Tekenbord.

Al mijn reviews over speelgoed van VTech kan je hier bekijken.


Hoe ik denk over samenwerkingen lees je hier. De link naar bol is affiliate, als je via deze links iets koopt krijg ik een percentje

There is one comment

Comments are closed.