Nausicaä kreeg de titel “Het grootste aquarium van Europa”. En ja na er een volledige dag in rondgewandeld te hebben is dat volgens mij en mijn gezin volledig correct. Nausicaä stond al een hele tijd op onze todo list omdat het mij simpelweg een super uitstap leek voor het hele gezin, jong en wat ouder maar ook vooral omdat onze zesjarige zoon enorm zot is van alles wat op een vis lijkt! Dus we trokken richting het grootste aquarium van Europa om daar super veel vissen, haaien, andere zeedieren en meer te gaan ontdekken en ontmoeten.

Nausicaa Grootste Aquarium van Europa Nausicaa Grootste Aquarium van Europa

Nausicaä bezoeken met kinderen

Omdat ik een geweldige mamablogger ben mochten we van Nausicaä langsgaan om het daar te gaan ontdekken en bekijken. Dit deden we op een zondag, we waren er zo’n 6 uren en hebben zeker niet alles tot in de puntjes bekeken en al zeker niet alle informatie gelezen of filmpjes gezien. Je kan er dus echt een volle dag verblijven zonder verveling. Er is enorm veel te zien en bovenal is het allemaal enorm goed verzorgd.

Koop hier tickets voor Nausicaä.

Nausicaä is volgens mij ook het mooiste aquarium van Europa

Nouja,i k heb natuurlijk niet alle aquariums van Europa met eigen ogen gezien maar ik kan je wel vertellen dat Nausicaä me simpelweg deed verbazen. Ik ben wel wat gewoon van spektakels en mooie dingen maar de ontvangst in Nausicaä, de afwerking met beeld, licht en geluid was enorm prachtig. De technologie vloeide voor mij heel mooi over naar de dieren en vissen toe. Bekijk zeker de vlog voor enkele fijne beelden ervan.

Nausicaa Grootste Aquarium van Europa Nausicaa Grootste Aquarium van Europa Nausicaa Grootste Aquarium van Europa

58 000 dieren, vissen en meer te bewonderen

Je blijft maar ontdekken en nieuwe vissen en andere dieren tegenkomen. Van ienimiene visjes tot grote krokodillen, schildpadden en haaien. De gevlekte adelaarsrog en de mantarog vond ik het bijzonderste om goed te bestuderen. Er is ook een voelbadje waar je andere soorten roggen kan strelen indien ze langszwemmen, zo’n dier voelt enorm zacht aan.

Nausicaä is een must see

Ik ben er zo van onder de indruk dat ik iedereen kan aanraden om er een daguitstap van te maken. Vanaf ons huis is het 2u rijden, te doen voor een dagje maar wij bleven logeren in de buurt.

Nausicaa Grootste Aquarium van Europa Nausicaa Grootste Aquarium van Europa Nausicaa Grootste Aquarium van Europa

De missie van Nausicaä

Nausicaä is niet alleen een heel groot én bijzonder aquarium waar je kennis maakt met heel veel soorten vissen en dieren. Ze hebben ook nog een missie! De willen de mensen de zee laten ontdekken en ook leren om beter samen te leven met de zee en hun bewoners. Je kan verschillende acties steunen door een gift te doen!

Bestel je tickets

Koop hier tickets voor Nausicaä, tickets bestellen op voorhand is handig om dat je zo veel vlotter binnen kan gaan.

In de straat van Nausicaä is er een gratis grote parking.

Nausicaa Grootste Aquarium van Europa Nausicaa Grootste Aquarium van Europa Nausicaa Grootste Aquarium van Europa

Logeren dichtbij Nausicaä

Wij verbleven twee nachten bij Holiday Suites Equihen-Plage (Hardelot). Dit was onze derde reis met hen en ze hebben ons nog nooit teleurgesteld. Deze keer was het wel wennen omdat we een huisje kregen met 4 échte bedden in en 2 bedden die we tevoorschijn konden toveren vanuit de zetel. Er was ook een babybedje voorzien voor onze peuter. Babybedje en eetstoel zijn trouwens gratis erbij te vragen. Dus voor ons was het ‘s nachts wel even wennen om gewoon in de living te slapen, maar voor twee nachten was dat geen enkel probleem. Ze hebben daar huisjes tot 8 personen, als we voor een week of langer zouden gaan zouden we daarvoor opteren.

Logeren dichtbij Nausicaa

  • Kijk hier om fijne verblijfplaatsen te vinden dichtbij Nausicaa.

Andere logeer mogelijkheden in Equihen-Plage

  • Evancy Equihen-Plage, klik hier om te kijken en eventueel te boeken. Deze accommodatie ligt op 1 minuut lopen van het strand. Deze villa’s in Équihen-Plage hebben een eigen terras met uitzicht op het strand. Het is 15 minuten rijden naar Boulogne-sur-Mer, of verken het omliggende park van 6 hectare groot.
  • Equihen-plage vue mer Gelegen in Équihen-Plage in de regio Nord-Pas-de-Calais, met Plage d’Equihen equihen-plage vue mer biedt accommodatie met gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid in de buurt.
  • Camping Equihen-plage Deze accommodatie ligt op 3 minuten lopen van het strand. Camping equihen-plage ligt in Équihen-Plage in de regio Nord-Pas-de-Calais, in de buurt Plage d’Equihen. Het biedt accommodatie met gratis privéparkeergelegenheid.

Holiday Suites Equihen-Plage Holiday Suites Equihen-Plage

Lees ook: Met vijf kinderen naar Bray-Dunes

Prachtig uitzicht

Dit was bij uitstek de prachtigste locatie van Holiday Suites waar wij al geweest zijn en de andere waren ook niet mis. Het uitzicht over de noordzee is gewoon fenominaal. Echt prachtig, ik werd er instant gelukkig van! ‘s Avonds in de zetel zitten en een deel van de zonsondergang zien, heerlijk!

Holiday Suites Equihen-Plage Holiday Suites Equihen-Plage

Het comfort

Holiday Suites hun motto is om moderne huisjes en appartementen aan te leveren en ook deze keer was dat het geval. Het enige minpunt was dat daar nog geen WiFi aanwezig was (ze werken daar wel aan). Tegenwoordig is een Digitale Detox wel hip, maar liever niet voor mij. Ook voor het huisje raad ik je zeker aan om de vlog te bekijken.

Lees ook: Op weekend in Houthalen-Helchteren

Bekijk de vlog over Nausicaä en ons verblijf


Hoe ik denk over samenwerkingen lees je hier.

Comments are closed.