Ik heb een Instax Mini 9 ontvangen om uit te testen. Meteen was ik super blij want zoiets stond al jaren op mijn verlanglijstje. Toen ik hem uitpakte en het een cutie roze was kon mijn dag helemaal niet meer stuk. Tot ik mijn eerste foto nam. Donker. Zwart. Als je goed keek kon je nog net mijn dochter zien staan. Was me dat een domper op de feestvreugde. Nou, ik trok met mijn dochter naar buiten, mooi in het licht en daar lukt het wel. Dit was de aanleiding tot een nader onderzoek hoe je betere foto’s kan maken met een Instax Mini fototoestel. Dit kan je allemaal lezen in dit artikel + nog heel wat leuke ideeën wat je met de polaroid foto’s kan doen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Instax Mini Polaroid camera

Tips om foto’s te nemen met de Instax Mini 9 polaroid camera

 1. Ga van de herinneringen uit, probeer geen al te perfecte foto te nemen. Deze kleine fotootjes zijn bedoelt voor heerlijke herinneringen van het moment.
 2. Draai aan de lens en pas aan aan het licht, er staan symbooltjes op: wolken, zon, … pas dit aan. Een lichtje geeft aan welke situatie van toepassing is. Het is ook wat uittesten, ik heb ook nog soms té donkere of té lichte foto’s.
 3. Sta niet te ver, deze camera’s zijn vooral bedoelt voor foto’s van één persoon of object. Neem close-ups, experimenteer.
 4. Je kan de flash niet controleren dus vermijd foto’s van reflecterende voorwerpen.
 5. Geef jezelf tijd om te leren, je moet de camera leren kennen, wat wél werkt en wat niet.
 6. Als je binnen fotografeert doe het dan bij een raam of plaats een lamp op het onderwerp.
 7. Als je een persoon fotografeert zorgt ervoor dat zijn of haar gezicht goed verlicht is.

Instax Mini Polaroid camera

Ideeën wat je kan doen met polaroid foto’s

 1. Op vakantie kan je de kinderen elke dag 1 (of per uitstap, spreek af met het kind) foto’s laten nemen, zo heb je achteraf een heel leuk overzicht van de reis. De kinderen kunnen deze aan een slinger hangen of in een boekje kleven en daar elke dag een stukje tekst bij schrijven. De kinderen leren zo ook na te denken wanneer en wat ze gaan fotograferen, ze oefenen hun schrijven én het is gewoon een kei toffe herinnering.
 2. Als je zwanger bent kan je wekelijks een polaroid foto nemen met de Instax Mini 9en zo de groei van de buik vastleggen op de letterlijk gevoelige plaat. Hang aan een rekje, een waslijntje, plak ze in een boekje, ….
 3. Trek telkens twee foto’s van verschillende items, personen, dingen, eten, …. en maak zo je eigen memo spel.
 4. Ideaal voor op een feestje in een fotohoekje. Leg er wat toffe hoedjes, brillen en andere accessoires bij. Voorzie wel voldoende licht!
 5. Neem elke week een foto van je kinderen en hang op in de living.
 6. Neem van jezelf een foto en geef deze mee aan je kinderen als ze naar school zijn, bij een vriendje of ergens anders.
 7. Neem van iedereen van het gezin een foto van het hoofd, van de buik, de benen, … en puzzel zo nieuwe gezinsleden in elkaar. Vergeet de huisdieren niet!
 8. Op het einde van het schooljaar een ideaal klascadeau voor de leerkraInstax Mini Polaroid cameracht, een polaroid van elk kindje in de klas met een persoonlijk tekstje opgeschreven.
 9. Polaroids zijn ook ideaal om foto’s in een foto te nemen. Neem een foto van iets of iemand met de Instax camera, schud deze goed en hou die foto dan vast voor het bepaald object of de persoon en neem een nieuwe foto van de polaroid en omgeving erachter. Heel tof!

Nog redenen waarom een Instax Mini een must have is

 1. De Instax Mini is ook gewoon bijzonder geschikt om zelf gefotografeerd te worden!
 2. Het ziet er cool uit.
 3. Je kan meteen genieten van je foto. Voor kinderen is dat ook écht een meerwaarde.

Instax Mini Polaroid camera
De Instax Mini 9 is te kop in verschillende kleuren, bekijk en koop ze hier.


Hoe ik denk over samenwerkingen lees je hier. De link naar bol is affiliate, als je via deze links iets koopt krijg ik een percentje

Comments are closed.