Eerst en vooral: ik haat schoonmaken. Echt, dat doe ik niet graag. Ik doe het dan ook ontzettend weinig. Ik ben zo blij dat ik een poetshulp heb. De poetshulp komt 4 uur per week, dus dat betekend dat er 164 uren zijn zonder poetshulp. Er leven hier twee poezen, vijf kinderen en twee volwassenen dus 164 uur zonder enige poetshulp is niet te doen. Hier en daar moet ik zelf nog iets poetsen, de was en de plas en wat er ook allemaal bij het huishouden komt kijken. Ik doe het niet graag, maar ik doe het toch. Ik doe het omdat het nu eenmaal nodig is en omdat het mijn gezin vooruit helpt. Nu, enige tips om het allemaal wat vlotter en makkelijker te doen is altijd welkom nietwaar. Hieronder geef ik mijn tips, heb je er zelf nog dan lees ik ze ontzettend graag in de comments!

vlotter schoonmaken sofie lambrecht

Vlotter poetsen en huishouden

Opruimen

Ruim eerst op. Een heel vervelend klusje, een klusje dat ik ook nog elke week doe voordat de poetshulp komt. Het scheelt je zoveel ergernis en tijd eens je werkelijk start met poetsen!

Laat producten inwerken

Als je producten gebruikt die je mag en kan laten inwerken: doen! Ondertussen kan je reeds iets anders poetsen of nog ergens gaan opruimen. Laat het poetsmiddel het werk doen!

Vermijd dubbel werk

Denk goed na voor je begint. Neem eerst het stof af van de bovenste plank of kast en stofzuig dan pas daaronder. Als je die volgorde omkeert kan het zijn dat je twee keer moet stofzuigen! Lap eerst je ramen voordat je de vloer gaat dweilen.

Ook interessant: Wastips, om het leven makkelijker te maken

Gebruik goede producten

Let erop dat je de goede producten gebruikt. Bij voorkeur producten die goed zijn voor het milieu en zeker producten die je tegels of trap niet aantasten. Vraag desnoods raad aan de verkopers van je vloertegels of andere meubels.

Ga terug naar grootmoeders tijd. Starwax The Fabulous heeft een gamma aan ouderwetse schoonmaak producten. Starwax The fabulous gebruikt dezelfde producten als onze oma’s, waardoor je de schoonmaak zowel binnen als buiten op een duurzame manier aanpakt. Het productgamma voldoet volledig aan de tijdsgeest van vandaag, met een focus op authenticiteit en eenvoudige, zelfgemaakte DIY-producten. Met enkele basisingrediënten zoals azijn, natriumbicarbonaat en marseillezeep, waarvan de actieve bestanddelen van natuurlijke oorsprong zijn, zorg je in no time voor een proper huis met een frisse geur en verwijder je gemakkelijk alle vlekken.

Starwax The fabulous is te koop bij onder andere bol.com.

Strijk zo weinig mogelijk

Ik strijk al jaren niet meer! Ok ja, misschien zo eens per jaar als er een hemd gestreken moet worden om naar een bruiloft te gaan. Mijn tips om niet te moeten strijken zijn:

  1. Koop kleding die niet vlug kreukelt.
  2. Schud de was goed uit meteen na het wassen en hang op.
  3. Indien droogkast, plooi de was op als het nog warm is.
  4. Plooi de was mooi op en leg de nieuwe was onderaan de stapel in de kast.

Gebruik handige apparaten

Zo kan ik absoluut niet meer leven zonder mijn handige steelstofzuiger van Black+Decker. Echt, ik schreef er hier al over en ik kan dat alleen nog maar benadrukken! Dat ding is zo enorm handig en staat altijd klaar voor gebruik! Net zoals ik mijn stoomreiniger van wederom Black+Decker nooit meer wil afgeven. Het is zo makkelijk om vlug een plakkende vlek van een gemorste beker appelsap weg te werken.

Neem een poetsvrouw

Yup.

Print de Voorjaarsschoonmaak Checklist uit

Ik maakte voor dit artikel van vorig jaar een kei handige checklist.

Extra tips om het poetsen en schoonmaken vlotter te doen verlopen zijn altijd welkom!