Wonderlijke verhalen ui het Sleutelbos kinderboek review Sofie Lambrecht

Wonderlijke verhalen ui het Sleutelbos kinderboek review Sofie Lambrecht

Wonderlijke verhalen ui het Sleutelbos kinderboek review Sofie Lambrecht

Niet zomaar een boek

Het boek “Wonderlijke verhalen uit het Sleutelbos” is niet zomaar een kinderboek. Nee, het is ten eerste een enorm mooi boek met leuke verhalen maar vooral: Je mag zelf de tekeningen maken erin!

Het boek is zo mooi en goed dat het een paar maanden na verschijning werd opgenomen in de selectie van de Nederlandse Kinderjury 2018.

Het gebeurt niet vaak dat een boek van een christelijke uitgeverij op de inspiratielijst van de Nederlandse Kinderjury komt. Wonderlijke verhalen uit het Sleutelbos is bijzonder omdat je als lezer zelf de illustraties maakt in je eigen boek. Daarnaast zit er, zonder dat de naam Jezus of God letterlijk in het boek voorkomt, in elk verhaal een Bijbelse belofte verstopt.

Het boek is origineel, spannend en uitdagend. Een collector’s item voor alle kinderen van 8 tot 99 jaar, want wanneer mag je nou tekenen en schrijven in een echt boek?! Wat zou het fantastisch zijn als dit boek vol van hoop, moed en vertrouwen de prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018 zou winnen. Stemmen dus, vanaf 7 maart tot 16 mei op www.kinderjury.nl.

Wonderlijke verhalen uit het sleutelbos

Laat je eigen fantasie werken

Als wij of kinderen verhalen lezen dan komen er (onbewust) beelden in ons hoofd over hoe het personage eruit ziet, over de omgeving en de kleuren. Dit boek geeft kinderen de gelegenheid om zelf het verhaal te tekenen en dus vorm te geven aan hun onbewuste gedachten tijdens het lezen of luisteren naar dit boek. Ik vind het een geweldig idee en ook mijn dochter is er dol op. Dat kan je zeker zien in onderstaande video.

Wat ik er als mama bijzonder fijn aan vind is dat het boek bestaat uit allerlei korte verhalen, wat het boek uiterst geschikt maakt om op te delen ’s avonds bij het slapen gaan.


Wonderlijke verhalen uit het Sleutelbos | gebonden | 25x23cm | 48 blz. | full colour | ISBN 9789033833458 | € 9,95 | Ark Media 2017

Onder andere te koop bij bol.com .

There is one comment

Comments are closed.