steam-mop balck+decker schoonmaken mama abc blog

Makkelijk poetsen

Ik ben niet het huiselijke type. Een dweil nemen doe ik niet met plezier. Als ik het al doe. Ik ben ontzettend dankbaar dat we sinds een jaartje een poetsvrouw in huis hebben. Toch 4 uurtjes per week! Mijn lieve poetsvrouw zorgt ervoor dat ons huisje weer blinkt. Voor eventjes toch. Met 5 kinderen in huis blijft dat niet lang zo. Toch is het een groot verschil en zou ik ze helemaal niet meer willen missen. Dat geldt zowel voor de poetsvrouw als voor de 5 kinderen.

Helaas moet er buiten die 4 uurtjes dat ze er is ook wel een gepoetst worden. Want ja, ook buiten die 4 uurtjes worden er bekers omgegooid. Kruimels nauwkeurig verdeeld doorheen het huis. Keurig getekend met lippenstift op mijn vloer of kasten. De gemorste grenadine kan ik onmogelijk laten liggen tot die befaamde 4 uurtjes. Als ik dan echt moet gaan poetsen of opkuisen dan maak ik het me graag zo makkelijk mogelijk. Daarom heb ik bijvoorbeeld een super goede stofzuiger. Waarom moeilijk maken als het makkelijk evengoed kan. Of zelfs beter!

Met zo’n stofzuiger ben ik helaas niets als het gaat om een hardnekkige appelsap-plak-vlek. Wat heb ik dan wel? Een super machine! Eentje waardoor je zelfs letterlijk van de grond mag eten zonder daarna 1,5 week in het ziekenhuis hoeft te vertoeven. Namelijk de Steam-mop én SteaMitt van Black+Decker.

Steam-mop van Black+Decker

Ik heb op dit moment de Steam-mop van Black+Decker een kleine 4 maanden in mijn bezit. Ik wou er eerst heel erg zeker van zijn voor ik ging reviewen. Na 4 maanden kan dat wel eens lijkt me. Het is namelijk zo dat ik in het verleden al eens een stoomreiniger kocht (van een ander merk) en toen niet zo tevreden was. In het begin wel, maar na een tijdje niet meer. Nu heb ik dus de stoomreiniger van Black+Decker al een hele tijd in mijn bezit en regelmatig gebruikt. Ik gebruik hem nog altijd even graag! Ja, sorry dat ik meteen het plot al verklap. Ik ben er erg tevreden over. Ik vertel heel graag waarom en wat het toestel allemaal kan.

Stoom verwijdert 99,9% van microben en bacteriën in huis
Uit onderzoek blijkt dat vaatdoeken in negen op tien keukens heel wat schadelijke bacteriën bevatten en dat in 60% daarvan de E. Colibacterie, die onder meer diarree kan veroorzaken, aanwezig is. En ook je dweil is eigenlijk helemaal niet zo hygiënisch. Dus lanceerde BLACK+DECKER een dubbele oplossing.

Functies en eigenschappen

De Steam-mop van Black+Decker ziet er ten eerste al heel hip uit. Je zou er zo op kunnen wegvliegen samen met een (moderne) Harry Potter. Het nadeel is wel dat hij niet blijft rechtstaan. Ik moet telkens een rustpunt vinden tegen de muur of ons keukeneiland.

De werking is heel simpel. Je vult het reservoir met (kraantjes)water. Er is een grote draaiknop dat je moet instellen met het type vloer dat je wil reinigen. Zorg ervoor dat er een dweil aan de Steam-mop bevestigd is. De dweil is heel vlot te bevestigen en af te halen door middel van de velcro. Geen knoopjes of zo, gewoon dweil klaarleggen en de Steam-mop erop plaatsen en even aanduwen. Je legt de Steam-mop aan en wacht tot er stoom uitkomt. Dan ga je zoals je met een stofzuiger doet over de vloer, het beste is om het niet te vlug te doen. Je kan extra stoom geven door met je voet op een soort knop te duwen.

Als je klaar bent kan je de dweil er af halen door met je voet op het lipje van de dweil staan en de Steam-mop opheffen, op die manier trek je de dweil eraf. De dweil gooi je ten slotte gewoon in de wasmachine op 60°.

steam-mop balck+decker schoonmaken mama abc blog

Toereikend?

Er kan 500 ml in het waterreservoir en het snoer is 6 meter lang. Afhankelijk van de grote van je huis of de te poetsen oppervlakte is dat genoeg of te klein. Ik poets er enkel mee rond de eettafel en in de keuken dan is het (net) voldoende. Voor mijn volledige living zou zowel het reservoir als het snoer ontoereikend zijn. De stoomreiniger is klaar in 15 seconden dus dat is ook wel te overzien. En een verlengkabel kan ook al helpen zodat je niet moet versteken van stopcontact.

De 11in1 steam-mop stoomreiniger bestaat uit een steelstoomreiniger én een handstoomreiniger. Perfect dus om vloeren schoner dan schoon te maken, maar ook om andere plekken te reinigen. De oven, de barbecue, het aanrecht, spiegels … Hij vervangt dus de traditionele dweil of borstel. En, niet onbelangrijk: hij beschermt tegen infecties zonder kinderen, huisdieren en het milieu bloot te stellen aan allerlei chemische stoffen.

SteaMitt

De SteaMitt is een handschoen dat je kan aansluiten op het waterreservoir van de Steam-mop. Je kan een SteaMitt ook apart aankopen.

Het is een heel bijzonder gewaarwording om te werken met de SteaMitt. Ik voelde mij een soort superheld! Er kwam stoom uit mijn hand en daarmee kon ik heel makkelijk mijn kranen en lavabo oppoetsen. Geweldig!

Bij de SteaMitt zijn er nog tal van accessoires bijgeleverd zoals een raamwisser, zachte borstel, een detailborstel, microvezeldoeken en een doek voor kleding of gestoffeerde meubels. Je kan er dus heel erg veel mee doen!

Denk aan kranen of andere gebogen oppervlakken schoonmaken. De BBQ of Grill reinigen, het werkblad in de keuken, kleding en stoffen, de douche en de tegelvoegen. Nog tal van andere zaken zoals spiegels en het kookfornuis behoren ook tot de mogelijkheden. De SteaMitt is echt heel fijn en veelzijdig in gebruik.

Dankzij een hele collectie accessoires wordt de steam-mop nog veelzijdiger. Zo is er de de SteaMitt. Dit product is het eerste en enige in zijn soort en vervangt vaatdoeken en sponzen. De SteaMitt is draagbaar, licht en compact en past als een handschoen. Perfect om vet en vuil op alle mogelijke plekken te verwijderen. Efficiënt, veilig en … hygiënisch. Want in tegenstelling tot andere poetsmiddelen verspreidt de SteaMitt de bacteriën niet over het oppervlak. Bovendien is hij goedkoper én veiliger dan traditionele chemische schoonmaakmiddelen.

steam-mop balck+decker schoonmaken mama abc blog

Conclusie Steam-mop en SteaMitt

Ik ben echt heel erg tevreden van mijn Steam-mop en SteaMitt van Black+Decker. Hij doet wat hij belooft. Het schoonmaken gaat vlug en makkelijk. De Steam-mop uithalen is niet al te veel gedoe en de vloer is ook redelijk snel opgedroogd. De accessoires maken het toestel ook helemaal compleet. Mijn kinderen vinden het ook heel fijn om te doen (hoera!).

+Mooi design
+Heel hygiënisch – Doodt 99,9% van de bacteriën, ziektekiemen en stofmijten
+Geen chemische schoonmaakmiddelen nodig
+Bijvullen gaat vlot
+Klaar voor gebruik in 15 seconden
+Vullen met kraanwater
+Allerlei oppervlaktes
+-De doekjes gaan tot 100 wasbeurten mee
-Valt omver

Eten van de vloer

De Steam-mop leerde ik persoonlijk kennen in Antwerpen. Ik mocht van de vloer eten en maakte er zelf een video van. Ik schreef er al eens kort over in een weekoverzicht “Shoppen en heerlijk eten“. Dus wil je eens je gasten verrassen door werkelijk van de vloer te laten eten? Met de Steam-mop van Black+Decker kan het met een gerust hart. Stuur me vooral foto’s door als je dit doet.

De Steam-mop kopen?

De Steam-mop is in verschillende huishoud-winkels te koop en ook op bol.com . De stoomdoeken zijn ook nog per 2 apart te verkrijgen, als vervanging of ook handig als aanvulling.

Heb jij een stoomreiniger? Waarvoor gebruik jij hem?

There are 6 comments Reageer!

Comments are closed.