Eerlijk over stofzuigen

Wij hebben zoals de meeste Vlaamse gezinnen een stofzuiger. Toen we nog onze konijnen in huis hadden wonen mocht dat stofzuigbeest dagelijks meerdere keren zijn werk doen. Nu we een huis hebben zonder konijnen is dat veel minder nodig en dan kwam het wel eens voor dat onze stofzuiger eens een dagje oversloeg. Onze 5 kinderen en 2 poezen maken ook wel stof en kruimels maar omdat ik huisvrouw type lui ben was het vaak makkelijker om even de ouderwetse bezemsteel te nemen en alles bijeen te vegen. Dan kwam ofwel ons zuigbeest nog even te pas maar evengoed stoffer en blik en zo de vuilbak in. Vaak minder moeite, geen gezeur over eerst nog de stekker in het stopcontact te stoppen en een bezem is ook veel vlugger uit de berging gehaald dan zo’n stofzuiger.

2-in-1 steelstofzuiger black+decker mama abc blog

Mijn redding

Toen Black+Decker eraan kwam met zijn 2-in-1 steelstofzuiger werd mijn luie-huisvrouw radar meteen gewekt! Ik zag meteen de voordelen van deze stofzuiger. Ondertussen heb ik hem al een maand en 10 dagen in gebruik en hij stelde me niet teleur!

Wat is er dan zo fijn aan die 2-in-1 steelstofzuiger van Black+Decker dat zelfs deze huisvrouw er enthousiast van wordt?

Wel, de steelstofzuiger hoef je helemaal niet in te pluggen in het stopcontact. Je kan hem gewoon oppakken, naar de verste hoek van het huis lopen en daar stofzuigen. Zo simpel is het!

Maar hoe krijgt hij dan energie?

De 2-in-1 steelstofzuiger van Black+Decker beschikt over een adapter, deze zet je ergens neer waar het kan blijven staan en plug je de stekker in een stopcontact, bij ons is dat in de berging. Daarop zet je de steelstofzuiger en zo wordt dat opgeladen. Dan is hij altijd klaar voor gebruik, ideaal!

2-in-1 steelstofzuiger black+decker mama abc blog

Sensoren maken het schoonmaken eenvoudig

Met de hulp van de smart tech sensortechnologie voelt de draadloze stofzuiger welk type vloer er gereinigd wordt en stelt hij de zuigkracht daarop af waardoor de looptijd van de batterij geoptimaliseerd wordt. Bij moeilijke, hoogpolige tapijten of dikke wollen vloerkleden wordt het vermogen van het product verhoogd, zodat vastzittend vuil grondig gereinigd wordt.

De Filter Sensor technologie detecteert automatisch wanneer de filter verstopt is of gereinigd moet worden. Door de filter schoon te houden optimaliseer je de zuigkracht, waardoor je tijd bespaart en een verlies aan kracht tijdens het schoonmaken vermijdt. Daarnaast geeft de Battery Sensor de resterende accucapaciteit weer zodat je steeds weet wanneer opladen nodig is. Kortom, de ingebouwde functies zorgen ervoor dat het geen moeite meer kost om het huis netjes, vlekkeloos en fris te houden.

Functies

De 2-in-1 steelstofzuiger kan je gebruiken als stofzuiger maar daarin zit er ook nog een kruimeldief verborgen. Die kruimeldief kan je er zo uitklikken. Hier heel handig gebleken als ik opeens merk tijdens het stofzuigen dat er kruimels in de zetel of op de kast liggen. Zo gefixt (of ik veeg dat gewoon even op de grond). Die kruimeldief heeft als bijkomend voordeel dat ik tussen de smalle randjes van de zetel kan zuigen.

2-in-1 steelstofzuiger black+decker mama abc blog

2-in-1 steelstofzuiger black+decker mama abc blog

Zowel op de steelstofzuiger als op de kruimeldief is er een gewone zuigkracht en een turbo.

In de voet van de steelstofzuiger zit er een ronddraaiende borstel, die borstel zorgt ervoor dat alles beter opgenomen wordt. Je kan dat ook afleggen en ook dan doet hij nog zijn werk.

2-in-1 steelstofzuiger black+decker mama abc blog

De bak waar al het stof in opgevangen wordt kan je heel makkelijk openen en legen. Als de filter aan een grondige uitspoel beurt nood heeft dan brandt er een rood lampje.

2-in-1 steelstofzuiger black+decker mama abc blog

2-in-1 steelstofzuiger black+decker mama abc blog

Sensortechnologie verlicht het schoonmaken

De Floor Sensor technologie past de zuigkracht aan volgens het type ondergrond
De geurfilter verspreidt een frisse katoengeur tijdens het stofzuigen
Het hoogwaardige lithium-ionvermogen is gecomprimeerd in een kleinere, lichtere batterij
De Battery Sensor waarschuwt als de batterij bijna leeg is
De Filter Sensor geeft aan wanneer de filter moet worden leeggemaakt
Verschillende modellen, geschikt voor iedereen en elke woning

Mijn ervaring

Nu ik hem langer dan een maand gebruik kan ik zeggen dat ik hem nog altijd meerdere keren per dag gebruik. Het is zo gemakkelijk! Gewoon pakken en ermee stofzuigen. In het begin was het even wennen want het zwaarste punt zit nu natuurlijk op een andere plaats dan bij onze andere stofzuiger met slede. Ook is de kop van de stofzuiger bijzonder wendbaar en kleiner zodat ik heel makkelijk aan alle kruimels kan onder tafel en zelfs tussen de stoelen. Het bespaart me enorm veel tijd en frustratie!

Hij vervangt niet onze stofzuiger met slede maar hij wordt wel meer gebruikt. De 2-in-1 steelstofzuiger van Black+Decker is echt een heel goede aanvulling op wat we al hebben. Ik kan me wel voorstellen als je een kleiner huis hebt met minder kruimels dat deze steelstofzuiger prima voldoet op zen eentje. De batterijduur zou rond de 20 minuten liggen, maar blijkbaar heb ik hem nog nooit zolang aan één stuk gebruikt.

Dus ja ik kan hem zeker aan iedereen aanraden! Deze luie huisvrouw is er super blij mee.

Wil je hem zelf kopen, dan kan dat bij onder andere bol.com .

Comments are closed.