Kortrijk Weide zwembad Sofie Lambrecht

Kortrijk Weide zwembad Sofie Lambrecht

Kortrijk Weide zwembad Sofie Lambrecht

Lago komt naar Kortrijk! Ik ben super blij, een heel fijn groot zwembad met heel veel glijbanen op fietsafstand van mijn huis! De tarieven zijn natuurlijk wel hoger dan een normaal zwembad. Het is normaal dat de tariever hoger liggen, maar als het gaat om eventjes baantjes te trekken dan is dat heel erg jammer.

Nog meer glijbanen voor zwembad Kortrijk Weide

De overeenkomst tussen de Stad Kortrijk en Lago werd uitgebreid en belooft heel wat meer voor de Kortrijkzanen. Zo komen er niet alleen twee extra glijbanen en een uitbreiding van de horeca-inrichting, ook de Kinderwereld krijgt een extra attractie. Bovendien zal de partner ook het zwembad Lagae en het openluchtzwembad Abdijkaai exploiteren. Om het zwemplezier van de Kortrijkzanen nog te vergroten, openen we het openluchtzwembad al
vanaf 1 juni.

Zwembad Kortrijk Weide wordt nòg indrukwekkender

Het zwembadcomplex op Kortrijk Weide is al goed voor een Olympisch 50 meter topsportbad, de langste wildwaterbaan van het land (160 m), verschillende glijbanen, een golfslagbad, 3 kinderbaden, warme lagune en wellness. Daar komt nu nog een Black Hole glijbaan en een Turbo glijbaan bij, wat het totaal van glijbanen op 5 brengt. Voor en na de waterpret kunnen bezoekers genieten in een uitgebreide horeca-inrichting. En ook voor de allerkleinsten komt een extra attractie in de Kinderwereld.

Overnamen van Abdijkaai en Lagaeplein

Het zwembad op Kortrijk Weide is nog in volle ontwikkeling. De werfzone kan bezocht worden op Open Wervendag, zondag 6 mei 2018. Voor de zwemmers verandert er tot aan de opening van het Zwembadcomplex op Kortrijk Weide helemaal niets. De openingsuren, de tarieven en de abonnementsformules in de Kortrijkse zwembaden blijven behouden. Wat wel verandert dankzij de nieuwe overeenkomst is dat het openluchtzwembad Abdijkaai al vanaf 1 juni 2018 – bij goed weer – open zal zijn vanaf 11u ’s morgens.

Tarieven en beurtenkaarten

In de overeenkomst werden ook de tarieven voor het zwembad op Weide vastgelegd. Deze zijn verschillend voor inwoners van Kortrijk en Zwevegem en niet-inwoners. Bovendien gaat de partner Lago samen met de Stad Kortrijk het engagement aan om de UiTPAS toe te passen en zo een korting te voorzien van 80% op de toegangsprijs.

Sport en RecreatiebadInwoners Kortrijk-ZwevegemNiet-inwoners Kortrijk-Zwevegem
Kinderen 0-3 jaarGratisGratis
Kinderen 4-15 jaar7,00 euro7,70 euro
Volwassenen +16 jaar9,50 euro10,40 euro
Studenten 16-25 jaar, 65+ en andersvaliden8,90 euro9,70 euro

Daarnaast hebben we ook aan de sportieve baantjeszwemmers gedacht. Daarom introduceren we ook 50-beurtenkaarten en 200-beurtenkaarten voor de fanatiekelingen. Deze voordelige meerbeurtenkaarten kosten respectievelijk 99 euro en 250 euro en zullen in alle Kortrijkse publieke zwembaden gebruikt kunnen worden.

Nou, Kortrijk, bedankt om aan ons te denken. Waar we vroeger voor 75 euro per jaar baantjes konden trekken in de drie zwembaden van Kortrijk zijn we nu dus beter af? Of wat als we dit abonnement hebben en in het weekend met het gezin willen genieten van het recreatiebad, moeten we dan het verschil opleggen of de volle 9,50 euro betalen? Ohja, de parking was ook overal gratis.

SportbadPrijs/kaartPrijs/zwembeurt
50-beurtenkaart99 euro1,98 euro
200-beurtenkaart1,25 euro250 euro

Parking

Voor de sportzwemmers werd een goedkoop parkeertarief uitgewerkt nl. slechts €1 voor 0 tot 1,5 uur parkeren. Voor de recreatieve zwemmers wordt €3 aangerekend voor 1,5 tot 4,5 uren parkeren. Vanaf 4,5 uren parkeren worden de tarieven geleidelijk opgetrokken.

Partner Lago

In 2003 openden de oprichters van S&R Group het eerste zwembad in Vlaanderen binnen een publiek-private samenwerking. Sindsdien is de groep gegroeid tot een solide PPS-partner met gelijke bouw- en exploitatiepartners bij elk project. Het zwemparadijs wordt opgebouwd met aandacht voor zowel het sportieve als het recreatieve luik, en komt tot stand in erg nauwe samenwerking met de Stad. We zijn er van overtuigd dat het zwemcomplex op Kortrijk Weide zal uitgroeien tot het paradepaardje van de groep.

Arne Vandendriessche, schepen mensen en gebouwen: “Dit zwembad wordt met z’n 5 glijbanen, wildwaterlagune en golfslagbad het grootste recreatiebad van West-Vlaanderen! Bovendien kunnen we door onze samenwerking met Lago het opluchtzwembad vanaf juni openen en al van 11u s’ morgens. Door de goede onderhandeling met Lago blijven de toegangsprijzen zeer democratisch.”

An Vandersteene, schepen van sport: “Met dit zwemcomplex zetten we een pareltje neer in onze stad, niet enkel architecturaal. Dit zwemcomplex is een absolute meerwaarde voor zowel sportieve als recreatieve inwoners. En ik ben er nu al zeker van dat dit er veel zullen zijn! Het Olympisch bad en de vele voorzieningen zetten Kortrijk als Europese Sportstad in de verf, en de locatie is een absolute topper. We brengen naast leren, ondernemen en fuiven nu ook sport en bewegen naar Kortrijk Weide, prachtig. Bovendien slagen we er dankzij deze PPS-formule in om ons geliefde openluchtzwembad opnieuw vroeger te openen, als de weergoden ons gunstig gezind zijn. Kortrijk mag trots zijn op dit project!”

Dus als wij met ons gezin een namiddag willen zwemmen

Dan kost ons dit: 5 x 7 euro + 2 x 9,50 euro = 54 eurootjes en dat is als we met de fiets gaan, met de auto komt er nog minstens 3 euro bij. Nou, goedkoop is het alvast niet eventjes gaan zwemmen met een gezin.

Dan kan ik alleen maar hopen dat de prijzen van de ijsjes, frietjes en drankjes echt democratisch blijven of we smokkelen onze snackjes zelf het zwembad in.

There are 11 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.