Eén jaar geleden postte ik mijn allereerste body positieve foto op Instagram en schreef ik deze blog erover. Sindsdien heb ik enorm veel bijgeleerd over mijn lichaam en hoe ik ernaar kijken en ervaar. Ook hoe ik sta tegenover afvallen waar ik nogal van mening en gevoel kan veranderen.

Ik besef nu des te meer hoe belangrijk het is om een diversiteit aan lichamen te zien in de wereld, op straat, in magazines, op tv en dus ook op instagram.

Vandaar doe ik een oproep: Post een foto van jezelf, met zoveel kleding aan als je zelf comfortabel vindt en gebruik de hashtag #thisismysummerbody  . Laten we samen de wereld tonen hoe echte mensen eruit zien!

Dit is tevens ook een tegenbeweging naar de dieet cultuur die nu allerlei campagnes opzetten om mensen te laten geloven dat ze nog vlug moeten afvallen en fitter worden voordat ze hun zomer figuur hebben. Wees nu ook al trots op wie je bent, waarheen je ook op weg bent of wat je doelen ook zijn. Jij bent het waard!

This is my summer body - Body Positive

 

#thisismysummerbody

Lees ook:

Body Positive – Omdat elk lichaam en elk mens liefde verdient
Mama You Are Beautiful

Comments are closed.