Bij ons kwam Sinterklaas al langs de nacht van 1 op 2 december. Voor velen is dat not done, heiligenschennis en wat nog meer. Nou, voor ons was dat praktischer en veel fijner. Zo hadden zowel de kindjes als wij de tijd om van alles te genieten. Het is niet op de verjaardag (of eigenlijk sterfdag) van de befaamde Sint Nicholas maar wat maakt dat uit? Voor velen heel wat, voor ons niet. Het feest gaat om mensen blij maken, cadeautjes uitdelen en lief zijn voor anderen. Dat kan dus ook het weekend ervoor. Ooit was ik ook zo’n mama die het persé op 6 december wou doen (België hé), maar toen dat is eens eindigde in heel veel drama, crisis en op de grond gegooi heb ik mijn principes daarin overboord gegooid. Nu heb ik blije, gelukkige kinderen, daar draait het om. Ik had dit jaar vijf heel erg zoete kindjes, elk jaar opnieuw en dat zal ook niet veranderen. Deze kindjes kregen allemaal een fantastisch cadeau! Misschien zoek je nog wat inspiratie voor de komende feestdagen? Nou, hier krijg je alvast vijf leuke ideeën!

Lees meer: Hoe wij omgaan met sinterklaas.

Sinterklaas Mama ABC Blog

Een step voor onze oudste zoon

De oudste zoon is heel graag actief bezig, fietsen, wild rondlopen en op school stept hij heel vaak. Dat resulteerde een paar jaar terug in een paar tanden minder, maar hey dat kan gebeuren nietwaar. Een echte, deftige, step hadden we hier nog niet, dankzij de Sint nu dus wel. Hij was er meteen heel erg blij mee en omdat de wieltjes nog proberen waren mocht hij onze living gebruiken als parcours. De step komt van steppenstore.com waar je een heel goede keuze kan maken, want niet elke step is geschikt voor elk kind. Ik zie dat de specifieke step dat wij uitkozen er niet meer tussen staat.

Sinterklaas Mama ABC Blog

Het handige aan zo’n step is dat het klein opvouwt en dus makkelijk mee te nemen is, zowel in de bakfiets als in de koffer. Als we op reis gaan is een fiets meenemen altijd een heel gedoe, maar zo’n step past nog makkelijk wel ergens in de auto. Zo kan hij volgende zomer de camping onveilig gaan maken op zijn step!

Poppenhuis en Unicorn Onesie voor onze oudste dochter

De unicorn onesie vraagt ze al meer dan twee jaar om. Eindelijk vond ik eentje in haar maat, betaalbaar en mooi. Ik kocht deze via Vente-Exclusive een hele tijd terug.

Sinterklaas Mama ABC Blog

Het poppenhuis komt van bij Lidl, je kan het vlotjes kopen online – ik zie zelfs dat er nu nog eens 25% afgaat! Het is een heel groot poppenhuis ( 80 cm hoog!) en uitnodigend om mee te spelen. Er zitten twee poppetjes bij maar je kan er nog bijkopen. Onze dochter speelt er ook met kleine poppetjes in dat ze al had. Het poppenhuis is volledig bemeubeld, je kan het echt heel gezellig inrichten. Ik wou al langer een echt groot poppenhuis voor mijn dochter maar die kosten vaak té veel, dit is betaalbaar en van goede kwaliteit.

Sinterklaas Mama ABC Blog

Is het poppenhuis te groot voor de living of speelruimte? Ze hebben nog een kleiner model ook.

Sinterklaas Mama ABC Blog

Hubelino knikkerbaan voor de twee middelste zonen

Ik schreef eerder al over de Hubelino knikkerbaan en omdat dit zo’n grote hit was kochten we nog een heel grote aanvulling. Nu kunnen ze lekker heel veel bouwen, plezant.

Sinterklaas Mama ABC Blog

Magnetisch tekenbord voor de dreumes

Het magnetisch tekenbord komt ook van bij lidl. Zo’n bord is geweldig leuk voor kindjes die experimenteren met tekenen en kleuren. Er zitten bij het bord ook drie stempels. Wij kozen voor het bord van Nemo, mede omdat onze tweede zoon daar enorm fan van is en hij ook graag op zo’n bord tekent. De dreumes is er alvast heel erg blij mee en ze vindt het geweldig dat je het zomaar terug kan uitwissen. Nu nog leren dat dit niet lukt met onze witte muren.

Sinterklaas Mama ABC Blog

Wat bracht de sint bij jullie?

Veel liefs,
Sofie

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.