Ik zag de film Bad Moms Christmas reeds een tijdje terug. Daarvoor reed ik richting Brussel samen met heel veel andere auto’s, een samenkomst, genaamd file. Zenuwachtig en gehaast liep ik de cinemazaal binnen om opgelucht adem te halen, de film was nog niet gestart. Na even op adem te komen en mij te nestelen in mijn zitje ging Bad Moms 2 van start.

Bad Moms Christmas

Niet gaan kijken

Ik was ronduit geschokkeerd, vooral in de eerste helft van de film. Ik kan je ook uitleggen waarom. De film ging dus over:

In Bad Moms 2 moeten de drie ondergewaardeerde en overbelaste moeders de uitdagingen en verwachtingen van kerstmis tot een goed einde proberen brengen. En deze keer verwelkomen ze de ultieme vijand: hun eigen moeders.

De opzet is dus gelijkaardig zoals deze van Bad Moms 1, maar dan rond Kerst. Nou, het probleem bij deze opvolger was dat de opbouw niet goed ineen zat. Het begon wel heel fijn en intrigerend in een ware Kerst-Chaos, natuurlijk was ik meteen benieuwd waarom de situatie was zoals ze was. Ik zat er helemaal klaar voor, klaar om te lachen én vooral empathie te voelen met de Bad Moms. Helaas, die empathie kwam niet, het lachen wel maar niet voldoende. De tweede helft was wel beter dan het begin, gelukkig maar.

Hoe dat kwam is heel simpel: In de eerste film starten de Bad Moms als gewone Moms die het echt goed wilden doen. Ze deden moeite om alle ballen in de lucht te houden, om hun kinderen en hun gezin blij te maken. Ja, ze gingen eraan onderdoor en we weten allemaal dat ze dan zeiden”foert” en hoera daar waren dan de Bad Moms. Daar was ik helemaal in mee, ik voelde het en geloofde het. Dat gegeven was helaas niet aanwezig in deze film. Nee, zowat meteen begonnen de Moms met hun Bad gedrag, het was wansmakelijk en niet grappig. Een kerstboom stelen en ondertussen mensen aan de kant duwen? Nee dank je. De kerstman werkelijk ongegeneerd zitten opgeilen in een winkelcentrum waar er gezinnen waren? Euh. Meteen heel veel drank, nee voor mij niet.

Wel gaan kijken

Carla, de Bad Mom allertijden, is wél grappig en in combinatie met haar mama ontzettend lief en vertederend. Naar het einde toe ontmoet ze, tijdens de ontharing van zijn balzak, haar misschien-wel-ware-liefde. De misschien-wel-ware-liefde is daarbij nog eens fijn om te zien, zowel in zijn kerstman kostuum als zonder.

De boodschap die erin zit over dochters en hun moeders. Hoe moeilijk het ook is om met elkaar om te gaan, er bestaat een plaats waar je elkaar kan ontmoeten, begrijpen. Het gaat over onvoorwaardelijke liefde, elkaar steunen en de sterke mama-dochter band.

De papa van Amy is gewoon geweldig, net zoals haar vriend Jessie!

Bad Moms 2 – Bad Moms Christmas is sinds 29 november in de bioscoop te zien. Zag jij hem al en ben je het met mij eens? Vertel!

Veel liefs,
Sofie

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.