Met nog drie weken te gaan ben ik een bijzonder vroege mama, maar dit jaar geen schoolstress-start voor mij. Of toch niet waar het boekentassen en diens inhoud betreft. Hier schreef ik al over de boekentassen, nu wil ik het hebben over de inhoud!

Wat moet er in de boekentas?

  • Lunchdoos met inhoud, tenzij je kind warm eet op school of thuis eet.
  • Drinkfles gevuld met water of een andere gezonde drank.
  • Fruit en koekjes, eventueel ook in bijhorende dozen om gesmos te voorkomen.
  • Indien nog niet hélemaal zindelijk: een verse onderbroek, broek en sokken.
  • Sommige peuter/kleuterklassen werken met een heen-en weer schrift.
  • Voor de kinderen vanaf het eerste leerjaar moet er af en toe ook een A4 formaat kaft in.
  • Als je kind overblijft op school een extra drankje en een extra koek/fruit.
  • Sportkleding – vaak in aparte tas (short, ’t shirt, sportschoenen)
  • Zwemkleding – vaak in aparte tas (zwempak/broek, grote handdoek, kleine handdoek)

Hoe zit dat bij ons

Peuters/kleuters

Mijn peuters en kleuters nemen enkel een lunchdoos en een drinkfles mee. Ze hebben geen koekjes of fruit nodig omdat onze school werkt met koekjesweken waar de ouders voor instaan. Ook blijven mijn kinderen niet over omdat ik altijd thuis ben voor de kindjes. Dus voor hen volstaat een kleine, lichte boekentas. Daar past gerust nog een verse onderbroek bij, al heb ik altijd enkele reservekleertjes in hun vakje op school liggen. Onze peuters en kleuters mogen gewoon sporten in de kleding dat ze aanhebben, dan moeten we er enkel ’s morgens op letten dat het ok is. De zwemtas moet alle jaren, zowel peuter tot 6de leerjaar natuurlijk apart meegegeven worden.

1-2 leerjaar

Zodra mijn kinderen naar de lagere school gaan moet er wel 1 keer per week een A4 map in hun boekentas kunnen, op vrijdagavond en op maandagochtend. Dan krijgen ze namelijk hun map mee met een deel van wat ze gemaakt hebben en extra uitleg, zodat wij dat op ons gemak in het weekend kunnen bekijken. Ook hier geen extra fruit/koek nodig. Vanaf het eerste leerjaar moeten ze een aparte sportzak mee hebben met daarin een makkelijke broek/short, ’t shirt en sportschoenen (geen zo’n witte turnpantoffels omdat ze ook veel buiten sporten).

3-6 leerjaar

Idem zoals voorgaande jaren met het grote verschil dat ze vanaf dan wel een tien uurtje moeten meenemen. Onze oudste zoon gaat dit jaar starten in het 3de leerjaar, dus dat zal even wennen worden. Maar ik veronderstel dat dit vlug gewoonte zal worden. Ze gaan er in school vanuit dat vanaf die leeftijd kinderen zelf ook al mee kunnen beslissen wat gezond en verantwoord is en wat niet. Natuurlijk help ik als mama daar ook mee.

Benodigdheden

De brooddozen komen wel in orde hier, de schuif zit toch overvol. Ze gebruiken nog altijd die van  Mepal. Drinkflessen moet ik wel aanvullen, ik denk erover om er enkele van Greenjump aan te kopen. Ik vind het wel belangrijk dat zoiets waar ze dagelijks meerdere keren contact mee hebben met hun mond geen gif mag bevatten. Ook hebben ze daar thermosflessen op maat van kinderen. Zo’n thermosfles lijkt me handig om eens gezonde soep mee te geven en om in de warme dagen de dranken koeler te houden. Koek en fruitdoosjes zijn hier ook voldoende, denk ik. Zo’n bananendoos hebben we niet dus misschien deze toch maar eens aanschaffen. Het zwemgerief en de turnzakken moeten ook wel nog een update krijgen. Maar hey, ik ben er vroeg aan begonnen dus ik heb nog tijd hé! Geen stress!

Wat met het middelbaar?

Coming soon

Kalender digitiaal aankopen tegen een kleine prijs

Ik heb een kalender gemaakt, eentje zonder tierlantijntjes, gewoon to the point waar je heel makkelijk dingen op kan tekenen, schrijven en aanduiden. Hier gebruiken we deze om af te tellen in combinatie met onze jaarkalender A3. De gewone A4 kalender waar er per pagina een maand opstaat kan je nu hier gratis downloaden en de pagina’s afprinten die je nodig hebt. De kalender van 2019 staat nu online. Deze kalender omvat het volledig jaar, je kan ook enkel de maanden juli en augustus printen indien gewenst.

De kalender voor het jaar 2019 kan je hier kopen. Het werkt heel eenvoudig, je kan online betalen en meteen daarna ontvang je de bestanden in je mailbox klaar om af te drukken. Indien je geen credit card hebt kan je super eenvoudig je gewone bankkaart aan PayPal hangen, dat is helemaal gratis en super veilig om online mee te betalen.

Wens je de kalender kant en klaar te kopen dan kan dat via bol.com, klik maar hier door! Daarbij krijg je ook nog eens een stickerblad met allerlei handige pictogrammen.

Heel veel plezier ermee! Je mag altijd leuke foto’s delen via mijn facebookpagina of taggen op Instagram @sofie_lambrecht_ .

Print uit: Aftelkalender tot school

Deze aftelkalender gebruik je twee weken op voorhand, reken even uit zodat je goed start.

De aftelkalender tot school is beschikbaar als download als je je registreert, dan heb je altijd toegang tot alle downloads en winacties. Binnenkort krijg je dan een email waarbij je vrijblijvend kan inschrijven op de nieuwsbrief.
Ik ga vertrouwelijk om met gegevens, ik geef ze niet aan derden – meer details daarover kan je hier lezen.

Heel veel plezier ermee! Je mag altijd leuke foto’s delen via mijn facebookpagina of taggen op Instagram @sofie_lambrecht_ .

Ook interessant: Fotoboek voor schoolfotos Kleur of Zwart/Wit

There are 2 comments

Comments are closed.