De oudste dochter had, met nadruk op had, super lang haar. Echt heel lang, ze was er dan ook super mooi mee. We konden er leuke lange vlechten in maken, grappige paardenstaarten of knoddige dotjes.

Knopen, knopen en knopen

Het is al lang dat we zeggen dat we het korter gaan knippen. Ze had namelijk altijd ontzettend veel knopen. De knopen uitkammen had ze nooit zin in, wat normaal is natuurlijk. Dus een tijdje terug hakten we de knoop door: Er gaat een groot stuk af! Omdat het echt een lang stuk zou zijn dacht ik meteen aan Think Pink.

Think Pink Meisje

Think Pink

Mijn mama is er een vaste “klant”, al verschillende keren schonk ze haar aan deze organisatie. Think Pink informeert, sensibiliseert en steunt wetenschappelijk onderzoek naar kanker en zamelen geld in voor de zorg- en nazorgprojecten. Lees meer over hun missie en acties op de website.

Geef om haar

Zo is er de actie Geef om haar. Bij Geef om haar verzamelen ze haar om te gebruiken in pruiken voor mensen die hun eigen haar verliezen door de chemo behandelingen. Top actie toch!

Je kan gratis via de website geefomhaar.be een envelop aanvragen waar je het haar in kan doen en opsturen. Of je zoekt een kapper uit waar je gratis (!) terecht kan om je haar te laten knippen. Dus waarom zou je het niet doen eigenlijk als je toch van plan bent om er een groot stuk af te knippen? Een gratis kappersbeurt én je helpt er mensen mee. Wij gingen naar Kapsalon Vuylsteke.

De dochter deed het

Ik ben best trots op mijn dochter dat ze die stap durfde zetten. Ja, ze was ervan overtuigd dat korter haar leuker zou zijn door al die vervelende en vaak pijnlijke knopen. Toch was ze bang. Ze ging met een klein hartje naar de kapper en ze haalde pas opgelucht adem als de kapper hélemaal klaar was. Het deed geen pijn, ze zag er leuk uit, oef, klaar. Het haar kregen we in een envelop mee en posten we zelf onderweg naar huis!

Think Pink Meisje

Think Pink Meisje

Think Pink Meisje

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.