Hip hip hip hoera voor mijn oudste dochter! Vandaag is ze zeven jaar oud!

Zeven jaar geleden werd ik voor het eerst mama van twee, en ja ook ik had soms wel eens momentjes “Help! Hoe ga ik dat ooit doen met twee kinderen.” De dag dat mijn man opnieuw moest gaan werken was ik dan ook doodsbang. Toch heb ik die dag overleeft, en de dag erna en die daarna en zo verder.

oudste dochter zeven jaar oud mama abc blog

Lieve schat,

Vandaag ben je zeven jaar oud! Ik hou ontzettend veel van jou ook als je me voor de zevende keer opnieuw naar boven roept omdat je wil vragen “Mama, wat is het verschil tussen een week en een maand?” of gewoon nog eens ingestopt wil worden en knuffelen. Ja, ik zucht soms wel eens want dan was ik net eindelijk goed aan het werk en dan moet ik opnieuw naar boven gaan. Toch doe ik dat ook met heel mijn hart en zou ik geen enkele van die momentjes willen missen.

Zaterdag mocht je naar jaarlijkse traditie zelf speelgoed kiezen in Dreamland. Dat is niet makkelijk voor je, er is zoveel leuks! Uiteindelijk koos je voor 5 kleine dingetjes. Velen zouden het misschien prullen vinden maar ik vond het echt typisch jij. Je beleefde enorm veel lol aan ze uit te zoeken, te kopen en te unboxen. Ik genoot mee van jou enthousiasme en elke dag dat ik je ermee zie spelen weet ik dat die prulletjes goed bij jou passen en deze vol liefde doorheen het huis gaan slingeren.

Je bent nu zeven jaar, nog altijd een kleine meid maar toch al zoveel gegroeid. Je bent zowel fysiek als mentaal gegroeid, heerlijk om te zien en een voorrecht om een van de personen te zijn dat je helpt met groeien en heel erg stilletjes aan zelfstandiger worden. Ik bewonder jou levenslust, je creativiteit en tekentalent, hoe je speelt met je kleine poppetjes en hoe je omgaat met je kleine zus.

Of je nu zeven bent of straks zeventien, je bent en blijft mijn kleine meid. Dikke knuffel miss, hou van je.

Veel liefs,
Je mama