Zelf ben ik niet zo’n grote Sinterklaas fan, begrijp me niet verkeerd hoor ik hou wel van de periode maar ik draai er zeker niet in door wat ik soms wel zie gebeuren in mijn omgeving. Iedereen doet wat hij of zij wil natuurlijk. Neemt niet weg dat ik er altijd wel naar uitkijk samen met mijn kinderen. Zo ben ik als mama van vijf er nu ook al wat mee bezig. Ik wil toch voor elk kind een super leuk cadeautje vinden om te geven voor Sinterklaas. Daarom zocht ik al wat cadeau én knutsel inspiratie en omdat vele ouders met mij wel wat leuke ideetjes kunnen gebruiken deel ik er hier enkele van!

Houten speelgoed

De gekende supermarkt ‘Lidl’ heeft speciaal voor Sinterklaas heel wat houten speelgoed in hun assortiment. Ik ben fan! Ik ben geen zo’n bewuste mama dat haar kinderen enkel en alleen laat spelen met bewust houten speelgoed, zeker niet. Toch ben ik er fan van. Zo hebben we hier ook bijvoorbeeld die kleurrijke regenboog van Grimms.

Het assortiment van Lidl bestaat voornamelijk uit puzzels en eten, daar spelen de meeste kindjes wel mee. Het speelgoed is dan ook unisex en geschikt voor de meeste jonge kindjes. De prijzen zijn  zoals we gewoon zijn bij Lidl ook heel goed, je hebt al een houten puzzel vanaf 2,29 euro en dat gaat tot 9,99 euro per stuk. Vanaf 2 november in de winkels, vanaf 23 oktober online!

Sintspiratie Mama ABC Blog

Interactief speelgoed

Voor Interactief speelgoed denk ik meteen aan VTech en nee dat komt niet omdat ik VTech blogkampioen ben! VTech is er gewoon de specialist in, ook dit jaar komen er weer heel wat leuke en vernieuwende interactie speeltjes op de markt dit najaar. Ideaal dus om je spruit mee te verwennen met Sinterklaas. Ideaal bij VTech is dat dit speelgoed echt aanzet tot leren en interactie.

Zo zijn er nu ToetToet autootjes die een stuk zelf kunnen rijden en heerlijke tuimeldieren bij de ZoefZoef wereld. Maar wat ik echt fantastisch vind is het ijskarretje. een schattige ijskar waarmee je rond kan rijden en ijsjes kan verkopen! De klanten kunnen een ijsje kiezen en dan moet je de goede combinatie maken. De ijsschep weet namelijk welke smaak je aan het scheppen bent! Kei cool dus, ideaal voor rollenspel en het leren van kleuren. Zo is er ook een sprekend picknickmandje, een dansende aap en ook nog een topper: Het MagiBook ! De Robotcamera Flix hebben wij zelf al mogen uittesten, ook echt heel tof maar dit wel niet voor té jonge kinderen.

Sintspiratie Mama ABC Blog

Nuttige cadeautjes

Nee, eigenlijk klopt die titel niet, want speelgoed is ook écht nuttig! Maar ik doel hiermee op cadeautjes die geen speelgoed zijn. Sommige kinderen vinden het heel fijn om bijvoorbeeld kleding cadeau te krijgen (mijn oudste dochter!) of wat dacht je van een kei cool dekbed? Nou, ik ben fan en mijn kinderen ook.

Sintspiratie Dekbek Mistral Home Kids Mama ABC Blog
Dekbedjes van Mistral Home – Check die superhelden en Panda’s!

Rollend materiaal is ook altijd een topper, denk eens aan vrolijke step, een stel rolschaatsen of een kei stoere jongensfiets of net een heerlijke meisjesfiets met bloemetjes inclusief mandje én poppendrager achterop. Heerlijk en een heel nuttig cadeautje want dergelijke sporten zijn bijzonder goed voor de ontwikkeling van de grove motoriek, win win wederom!

Knutselen voor Sinterklaas

Sinterklaas draait niet enkel om de cadeautjes, het is ook gewoon een heel gezellig periode! Speciaal daarom voor mama’s en papa’s die graag eens knutselen met hun kroost ben ik aan een nieuw Pinterest bordje begonnen rond het Thema Sinterklaas! Er staan zelfs ook leuke ideetjes bij om van te smullen, volg het bordje want er komen vast nog veel toffe pins bij.

Pinterest Sintspiratie Jonge Kinderen Mama ABC Blog

Dit was een eerste Sintspiratie, ik denk dat er nog wel zullen volgen! Jullie mogen mij ook altijd inspireren via de comments!

 

Veel liefs,
Sofie

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.