Stiekem deden wij aan uitbreiding, deze keer kwam er geen kindje bij en ook geen huisdier. Nee, de uitbreiding is Flix. Flix is een van de nieuwe speeltjes van VTech! Als VTech blogger mocht ik deze samen met mijn kinderen adopteren en uittesten. Hij is goedgekeurd en mag blijven. Benieuwd naar wie of wat Flix is? Lees gauw verder!

VTech Kidizoom Flix Blauw – Robotcamera

Ja ha, Flix is niet zomaar een camera van VTech Kidizoom maar ook tevens een robot. Eentje waar je echt rekening mee moet houden, regelmatig mee moet praten en eten vangen. Ja, eten vangen! Kei grappig trouwens, Flix is een robot met een goede eetlust en om hem te voeren moet je eten vangen. Het eten zweeft gewoon rond in huis of waar je ook bent en dan moet je dus met de camera bewegen en het eten vangen! Kei tof, dat het er wat onnozel uitziet van buitenaf is niet belangrijk natuurlijk. De kindjes vinden het hilarisch.

vtech flix kidizoom mama abc blog

Camera en meer

Natuurlijk kan je meer doen met de Robotcamera dan hem voeren en content houden door ermee te praten. Je maakt er foto’s en video’s mee dat je kan bewerken. Er zijn ook leuke spelletjes om te spelen. Dat is natuurlijk niet zo nieuw, VTech heeft tal van camera’s in hun assortiment maar het leuke daaraan is dat elk toestel afzonderlijk opnieuw nieuwe functies en eigenaardigheden heeft. Flix heeft namelijk ook 3 poten dat je zachtjes kan buigen en plooien dus ook bijvoorbeeld als een papegaai op je schouder kan meenemen.

vtech flix kidizoom mama abc blog

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:
De Kidizoom Flix stelt wat jongere kinderen in staat om dingen te doen die oudere kinderen met hun mobieltje doen, zoals foto’s maken en bewerken en video’s opnemen. Dingen die jongere kinderen ook al graag willen doen, maar bij gebrek aan een smartphone nog niet kunnen. De Kidizoom is een camera met een LCD-scherm op een driepoot met flexibele poten. Hij kan ergens op staan of door de poten ergens omheen te buigen, ergens aan vastgemaakt worden. De Kidizoom heeft veel mogelijkheden. Foto’s en videos kunnen gemaakt en bewerkt worden en op internet gezet worden. In de bewakingsmodus detecteert de Kidizoom beweging, waarna een video-opname wordt gestart: leuk om ‘insluipers’ te betrappen! Ook kunnen er virtuele elementen aan foto’s worden toegevoegd. De Kidizoom biedt veel mogelijkheden om op een creatieve manier bezig te zijn met de moderne media. Kinderen leren er spelenderwijs een stukje technologie mee.

Pas op, Flix ziet alles

Jaha, je kan je robotvriendje Flix inzetten als professionele bewaker voor je kamer! Positioneer Flix strategisch en meteen als er iemand in zijn beeld komt begint hij foto’s te nemen/te filmen! Betrap zo mama die stiekem toch chocolade eet of je kleine broertje die je LEGO werkjes kapot maakt op je kamer.

vtech flix kidizoom mama abc blog

De kop kan je 180 graden draaien zodat de camera voor of  achteraan filmt.

vtech flix kidizoom mama abc blog

Flix herkent een gezicht

Dees is ook kei cool, hij herkent de vorm van een gezicht en dat is een trigger om te praten. Flix vraagt dan ook of je tegen hem wil praten, dat heeft hij (of zij) namelijk heel erg graag. Hij gaat dan ook terug praten, kei schattig trouwens! Flix lokt daarmee echt interactie uit.

vtech flix kidizoom mama abc blog

Wat ik vooral ook heel handig vind als ouder is dat je Flix gewoon kan opladen via usb, yes geen batterijen dat vervangen moeten worden!

Flix komt in het roze of blauw en is onder andere te koop bij bol.com.

Veel liefs,
Sofie

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.