magisch droomnijlpaard vtech baby mama abc blog

Als blogkampioen mocht ik van VTech het Magisch Droomnijlpaard testen en reviewen!

VTech Magisch Droomnijlpaard

Het Magisch Droomnijlpaard is van het merk VTech.

Spelen is het fundament voor de ontwikkeling van je kind. Een manier om de wereld te ontdekken, nieuwe dingen te leren, contact te leggen en zelfstandiger te worden. Om kinderen van alle leeftijden en ontwikkelingsfasen hierbij te helpen, ontwikkelt VTech technologisch hoogwaardige, educatieve en sprekende speelproducten. Dat doen ze samen met panels van kinderen, ouders, pedagogen en speelgoedspecialisten. Zo sluit het Vtech speelgoed perfect aan op de belevingswereld van jonge kinderen en wat ze leren op school. Zo is er bijvoorbeeld VTech Baby, VTech Toet Toet Auto’s, VTech Junior Gadgets, VTech Zoef Zoef Dieren, VTech Vrolijke Vriendjes, VTech Little Love, VTech PreSchool, VTech Switch & Go Dino’s of de VTech Storio.

magisch droomnijlpaard vtech baby mama abc blog

Functies

Er is een aan/uit schakelaar wat natuurlijk heel handig is.
De tweede schakelaar op het lijf van het nijlpaard is een tijdklok schakelaar. Daar kan je instellen na hoeveel tijd het nijlpaard moet uitgaan. Je kan kiezen tussen 15, 30 of 45 minuten.
Ook kan je het volume regelen, de luidste stand is ook niet zo ontzettend luid wat ik wel fijn vind.
De projectie kan je regelen met de projecttoets. Je kan kiezen tussen verschillende kleuren, kleurovergang of geen projectie.
Er zijn verschillende speelstand toetsen. Je kan kiezen tussen bedtijd verhaaltjes, muziek, natuurgeluiden en muziek met natuurgeluiden.
Verder is er nog een geluidssensor. Als de tijd verstreken is en de baby begint te wenen dan gaat het nijlpaard opnieuw aangaan. Ook dan zal het nijlpaard terug uitvallen als de ingestelde tijdsduur voorbij is.

magisch droomnijlpaard vtech baby mama abc blog

Activiteiten

Er zijn 4 verschillende activiteiten waaruit je kan kiezen.
Als je zelf nog niet op de projectie toest geduwd hebt zal het licht automatisch aan en uitgaan op ritme van het geluid.

Bedtijdverhaaltjes

Er zijn 7 bedtijdverhaaltjes die afgespeeld worden. Als je meteen naar het volgende verhaaltje wil luisteren duw je nogmaals op de toets.

De bedtijdverhaaltjes zijn:
1 – Naar bed, naar bed, zei Duimelot.
2 – De sterretjes stralen, en geven licht in de nacht.
3 – Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw.
4 – Tijd om naar bed te gaan, en zie de sterretjes stralen!
5 – Lieve baby, slaap maar fijn. Ik zal vannacht bij je zijn.
6 – Tikketje, takketje, tok.
7 – Ga maar fijn naar dromenland, doe je oogjes maar toe.

Muziek

Er zijn 3 gezonden liedjes. Om meteen naar het volgende liedje te gaan duw je nogmaals op de toets.

De gezongen liedjes zijn:
1 – Vader Jacob, vader jacob
2 – Slaap kindje slaap
3 – Twinkel, twinkel kleine ster

Natuurgeluiden

Hier hoor je een combinatie van natuurgeluiden. Als je nogmaals op de toets drukt hoor je de volgende combinatie.

Muziek en natuurgeluiden

Hierbij hoor je verschillende melodietjes in combinatie met natuurgeluiden. Ook hier heb je verschillende mogelijkheden.
Er zijn wel 60 verschillende melodietjes beschikbaar!

magisch droomnijlpaard vtech baby mama abc blog

Wat wij ervan vinden

Onze baby is niet altijd overtuigd van nieuw speelgoed. Meestal duurt het een tijdje voordat ze er mee wil spelen. Dit magisch droomnijlpaard wist wel meteen haar hart te veroveren! Ik had het magisch droomnijlpaard dan ook laten zingen en ja hoor onze muzikale baby was er meteen mee weg. Ze ging ermee vandoor al knuffelend, zingend en dansend. Heerlijk. Meteen een goed begin dus.

Het magisch droomnijlpaard is geen knuffel bedoeld om zomaar mee lost te spelen. De bedoeling is om het magisch droomnijlpaard op de slaapkamer te plaatsen en zo het gaan slapen zachter te maken. Eerlijk, ik geloof daar niet zo in. Ik geloof in nabijheid van de ouders. Wij zijn zo van die samen-slaap-mensen. Hoe dan ook, sinds een paar weken proberen wij onze 13 maanden oude baby in slaap te laten vallen in haar eigen bedje, op haar eigen kamer. Een paar maanden terug al eens geprobeerd, wat geen succes was. Nu bleek het wel te lukken. Het lukte zo goed zelfs dat ik geen veranderingen wou aanbrengen. Dus het magisch droomnijlpaard werd niet uitgetest bij onze 13 maanden oude baby op die manier.

Lees meer: Onze dochter laten alleen slapen

magisch droomnijlpaard vtech baby mama abc blog

Bij de 6 jarige dochter

In plaats daarvan hebben we het magisch droomnijlpaard op de kamer van onze 6 jarige dochter geplaatst. Elke avond tijdens het bedritueel van de broertjes spelen de zusjes op die kamer. Geweldig vinden ze het, samen dansen ze op de muziek en met de lichtjes. Ze zijn fan! Ook legt de 6 jarige dochter het magisch droomnijlpaard aan tijdens het in slaap vallen. Ze is dan wel geen baby meer, toch geniet ze er van.

Zelf vind ik het een kei leuk ding. Ik had een beetje mijn bedenkingen omdat ik bang ben dat ouders hun kinderen aan hun lot over gaan laten met dat magisch droomnijlpaard erbij. Het is geen vervanger van de broodnodige lichamelijke behoefte en nabijheid. Het kan wel gewoon leuk zijn, volgens mij voor iets oudere kinderen of net heel jonge baby’tjes om naar te kijken en naar te luisteren.

Lees meer: 12 redenen waarom die dochter van ons niet wil gaan slapen

magisch droomnijlpaard vtech baby mama abc blog

Conclusie

+ziet er leuk uit
+veel keuze uit verhalen of muziek
+regelbaar volume
+valt vanzelf uit
+keuze tussen projector of niet
+- springt vanzelf weer op
+-om de batterijen te vervangen heb je een schroevendraaier nodig

Ik zou het wel zeker aanraden, het is een leuk hebbeding. Je kan samen zingen, genieten van de mooie lichtjes en samen wegdoezelen.

Het magisch droomnijlpaard is onder andere te koop bij bol.com.

There are 3 comments

Comments are closed.