We zijn het gewoon

Al heel haar leventje lang is onze oudste dochter een speciaal geval ivm slapen.
Tot zeker 10 maanden oud deed ze alle dutjes op of tegen mij, overdag dus in de draagdoek bijvoorbeeld.  Nog veel langer wou ze enkel bij mij slapen. En toen ze haar nachten kon beginnen in haar eigen kamertje kwam ze halverwege toch bij ons slapen. Tot op heden blijf ik bij haar bedje zitten tot ze slaapt en af en toe komt ze ’s nachts nog tussen ons liggen.
Op zich allemaal ok, ik vind het best gezellig met haar langs mijn ene kant en de baby-broer aan de andere kant.

Hulpmiddel om alleen te slapen

We zijn het beu

Maar, wat niet zo gezellig is, is dat het ’s avonds soms nogal dramatisch is, want ze wil dat ik een hele nacht bij haar blijf zitten en niet enkel tot ze slaapt. En vaak als ze ’s nachts wakker wordt is het eerst drama en veel te luid voordat ze beseft dat ze eigenlijk gewoon bij mij wil slapen. Geduld, ok, maar op zo’n momenten is dat moeilijk.

Dus ik dacht, ik maak iets waarop ze ziet dat ik er ’s morgens nog altijd ben. Een hou vast van het avondritueel. Een hulpmiddel om alleen te slapen0 De avond en nacht crisissen zijn al minder, nog niet weg, maar toch al veel minder. Abel wou dat ook natuurlijk.

Hulpmiddel om alleen te slapen

Hulpmiddel om alleen te slapen

Ik printte een strook pictogrammen uit. Die pictogrammen geven het korte verloop van de avondroutine weer en – dat was het belangrijkste – het allereerst stuk van de ochtend: Mama knuffelen! Ernaast werd een foto bevestigd van mezelf, wat ze super leuk vond. Dit hulpmiddel om alleen te slapen was een verdere stap in de richting van veiliger alleen kunnen en willen slapen.

Hulpmiddel om alleen te slapen

Hoe pakten jullie dit aan?

There are 2 comments

Comments are closed.