Paasvakantie Oostende Uitstap met kinderen

8 x Paasvakantie met kinderen in Oostende 2017

Share Button

Paasvakantie Oostende Uitstap met kinderen

Wij staan hier al te popelen om de paasvakantie van start te laten gaan! 2 weekjes genieten van de kinderen, rusten, geen wekker, lekker veel ja zeggen en hopelijk heerlijk in de zon spelen! Af en toe een uitstapje kan er zeker wel bij! Waar kan je dan beter terecht dan aan de Belgische kust? Hierbij 8 leuke uitstapjes of tips om te doen met kinderen tijdens de paasvakantie in Oostende!

1 – Springtij: cultuurfestival voor kinderen

In de paasvakantie kunnen kinderen van 0 tot 14 jaar in Oostende terecht voor de vierde editie van het Kindercultuurfestival Springtij! Theater, waanzinnige expo’s, creatieve workshops, leuke shows, (voor)lezen en een tekenfestival maar ook strandsporten en een paaseierenraap… Springtij bezorgt hen een creatieve en actieve paasvakantie waarin kinderen volop op “Expeditie Cultuur” kunnen gaan!

Klik hier voor meer informatie.

2 – The Crystal Ship: Publik Art Festival in de stad

In de paasvakantie van 2017 meert opnieuw een groep (inter)nationale street art kunstenaars aan in Oostende voor de tweede editie van The Crystal Ship.

Tijdens de eerste week zie je de artiesten aan het werk en vanaf het openingsweekend kan je alle werken ontdekken tijdens een indrukwekkende street art tour in de stad!

Op 8 en 9 april op het Achturenplein.

Klik hier voor meer informatie.

3 – Paaseierenraap

Op zondag 16 april om 10.30 uur vliegen de paasklokken over het Leopoldpark! Kinderen kunnen er gratis paaseierenrapen naar hartenlust. Ze worden daarvoor onderverdeeld in leeftijdscategorieën en van zodra het startschot wordt gegeven, kan het zoeken beginnen!

Klik hier voor meer informatie.

Paasvakantie Oostende Uitstap met kinderen

4 – De waanzinnige boomhut

Tijdens deze expo schrijven kinderen hun eigen waanzinnig verhaal. Verwacht je aan een interactief doe-parcours vol met inspirerende opdrachten, vulkanen, sterrenkijkers en andere waanzinnigheden!

Klik hier voor meer informatie.

5 – Terugkeer Mercator

Na 2 jaar renovatie keerde de driemaster “Mercator” terug naar zijn vaste ligplaats in de Mercator jachthaven t.h.v. het stadhuis. Om zijn terugkomst te vieren, wordt op 1 en 2 april een groot maritiem feest georganiseerd.

Verwacht je aan acrobaten in de masten, gidsbeurten op het schip, stoere tatoeages voor kinderen, workshops en nog veel meer!

Op 1 en 2 april aan Mercatordok.

Klik hier voor meer informatie.

6 – Pannenkoekenactie

Pannenkoeken gaan er altijd in! Ga tijdens de paasvakantie een nieuwe lente-outfit shoppen en stop tussendoor voor lekkere pannenkoeken in één van de eethuisjes in de winkelstraten!

Speciaal voor kinderen bieden de deelnemende eethuisjes voor slechts 3,00 euro een pannenkoek + drankje aan.

Kijk hier voor de deelnemende winkels.

7 – K3 Show in Kursaal Oostende

K3 staat 6 keer op de planken in Kursaal Oostende deze vakantie!

Na het ongeziene succes van hun eerste tour staan Hanne, Marthe en Klaasje te popelen om opnieuw met alle meisjes en jongens in de zaal hun allermooiste liedjes en grootste hits te zingen. Uiteraard is het K3-ballet ook van de partij!

Koop hier tickets!– Als je er 2 extra koopt vergezel ik je graag met mijn oudste dochter 😉 .

8 – Kindvriendelijke hotels in Oostende

Kom je naar de zee met kinderen, dan is Oostende de ideale uitvalsbasis: niet klein, maar ook niet te groot en daarom perfect voor kinderen! En een nachtje op hotel, dat is pas feest! In Oostende vind je een heleboel hotels waar kinderen meer dan welkom zijn en op-en-top van hun vakantie kunnen genieten. Zowel kinderen als ouders kunnen er slapen als roosjes.

Bekijk en boek hier een hotel.

Tip

Wist je dat Oostende een gratis én kidsproof City Guide heeft? Download hem hier!

Lees meer: Vakantie activiteiten met kinderen voor thuis

Wat zijn jullie plannen voor de vakantie?

Share Button

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  
Please enter an e-mail address