Of je nu een gigantische tuin hebt of een klein vierkant tuintje achter je huis, een speelparadijs in je tuin is altijd een goed idee. Je hoeft dan niet meer met je kleintjes naar de speeltuin, ze beleven namelijk genoeg avonturen in je achtertuin. Met een eenvoudig speeltoestel vermaken kinderen zich al snel, maar met een klein beetje handigheid en creativiteit laat je kinderdromen uitkomen. Lees hier een aantal voorbeelden om je tuin om te toveren in een speelparadijs.

Muziekschutting

Heb je een hekwerk of schutting om je tuin? Maak hier dan een muziekschutting van door verschillende ‘instrumenten’ op te hangen. Alles wat geluid maakt is geschikt als muziekinstrument. Gebruik bijvoorbeeld oude emmers als trommels en hang potten en pannen aan het hek. Hang houten stokken of metalen lepels aan een touwtje en hang kralenslingers op. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles wat geluid maakt helpt mee aan een muzikaal feest voor je kleintjes.

Watermuur

Een watermuur is ontzettend leuk om je kinderen bezig te houden met warm weer. Met behulp van plastic flessen, buizen, trechters en emmers heb je al snel een speelplek. Maak gebruik van draaiende radjes en buizen om het water te vervoeren.  Bouw de muur zodat het water via verschillende bakjes en flessen naar beneden loopt en plaats emmers aan de onderkant zodat je niet elke keer nieuw water hoeft te halen. Om het extra leuk te maken voeg je kleurstof toe aan het water. Zo is het voor je kleintjes makkelijker om het water te volgen door de buizen en heb je gegarandeerd plezier.

Modderkeuken

Een ander idee wat je kinderen uren zoet houdt is een modderkeuken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een tafel, een paar oude pannen, potten en lepels en natuurlijk modder. In je modderkeuken maak je bijvoorbeeld heksensoep en modder cupcakes. Natuurlijk wil je niet dat je tuin kaalgeplukt tijdens het verzamelen van ingrediënten. Laat je hovenier daarom een stevig grasveld aanleggen waar je kleintjes sprieten plukken voor in de soep. Dit vormt meteen ook een zachte ondergrond voor kinderen om lekker te zitten en spelen.

Lees ook:
De tuin kindvriendelijk en zomerproof maken

Tips om nog meer te genieten van de tuin


Hoe ik denk over samenwerkingen lees je hier.

Comments are closed.