Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Center Parcs staat dit jaar volledig in het teken van Quality Time. Meer ja zeggen tegen wat er écht toe doet! Voor mij persoonlijk zijn dat mijn kinderen en man. Ik zit graag thuis, lekker genieten in de tuin, knutselen of gewoon gezellig een filmpje kijken. Toch is er thuis altijd afleiding, ik kan best wel eens een wasmand laten staan – deze loopt helaas niet weg. Maar thuis ben ik sowieso meer aan de slag, druk bezig met andere zaken dan mijn man en mijn kinderen. Daarom vind ik het echt geweldig om er af en toe eens tussenuit te glippen met mijn gezin. Dan pas is er echt ruimte voor quality time.

Center Parcs De Kempervennen

Onlangs gingen we een weekendje naar Center Parcs De Kempervennen. Het weekend stond volledig in het teken van echt bewust tijd maken met het gezin! Dat is super goed gelukt, het is een prachtige omgeving met veel leuke activiteiten waar je zonder veel moeite echt top momenten hebt met de mensen die er echt toe doen.

De ligging

Center Parcs De Kempervennen ligt in Nederland en is van ons huis – Kortrijk, België, een tweetal uurtjes rijden. We konden pas de vrijdagnamiddag vertrekken wat helaas uitdraaide op 3,5 uurtjes in de auto door de file in Antwerpen. Maar ook dat is nog te doen voor een weekendje weg! Ik zou zeggen, voor België en Nederland zeker een top ligging voor een weekendje of midweekje weg.

Tip: Activiteiten voor onderweg

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

De cottages

Vakantiepark De Kempervennen heeft drie verschillende luxe niveaus: Comfort, Premium en VIP en drie specials: Kindercottage, Eden cottage en Woonboot. De niveaus zijn verschillende in vaatwasser, opgemaakte bedden, sauna etc. Er staat een duidelijke lijstje op de website van Center Parcs.

De cottages staan er al wat langer, maar ze zijn wel heel netjes en volledig. Zowel binnen als buiten is het enorm gezellig, functioneel en er is ook écht plaats voor acht man.

De cottages zijn mooi gelegen, er zijn heel veel bomen en groen aanwezig. Wij konden tijdens het ontbijt de eendjes voederen wat de kinderen geweldig vonden. De auto’s mogen enkel aan de cottage staan bij het in en uitladen, wat de sfeer ten goede komt van het park. Het is echt fijn om er rond te wandelen. Wij hadden een cottage redelijk dicht bij alles, er zijn ook cottages verder gelegen. Je kan er altijd een of ander vervoersmiddel huren!

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Premium Kindercottage

Wij verbleven in een premium kindercottage voor acht personen. Wat betekende dat onze bedden opgemaakt waren  – écht scheelt zoveel, hemels! We hadden ook een Nescafé Dolce Gusta, … De kinderen waren ook enorm blij met het kinder gedeelte. Zo was er één slaapkamer uitgerust met een speelhuisje en super mooie geverfde wanden. Ook de badkamer was voorzien van een speciale kinderlavabo. Kei tof en geeft werkelijk een leuke extra aan het huisje.

We hadden vier slaapkamers, eentje met een stapelbed en in de rest stonden er telkens twee gewone bedden. Ook was er nog een babybed voorzien. We hadden twee badkamers en twee wc’s. Perfect!

Activiteiten in Center Parcs De Kempervennen

Als je naar Center Parcs gaat is het heel fijn dat je er echt een week kan logeren zonder dat je buiten het vakantiepark moet gaan. Bij De Kempervennen is dat echt het geval. Er is enorm veel te doen! Zelf gingen wij twee keer zwemmen in Aqua Mundo, we gingen minigolfen en bootje varen.

De meeste activiteiten zijn wel te betalen, Aqua Mundo is inbegrepen.

Aqua Mundo

Een subtropisch zwembad met een heerlijk baby en peuterbad, een golfslagbad, wildwaterbaan, glijbanen etc echt heel leuk voor het volledig gezin van jong  tot oud. Ik was vooral heel enthousiast over het deel waar je kan duiken en naar visjes kan kijken. Kei tof! Overal staan er rekken met zwemvestjes voor de kinderen zonder zwemdiploma.

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Adventure Golf

Wij waren nog nooit met onze kinderen gaan minigolfen dus was het nu de ideale gelegenheid. De kinderen vonden het geweldig leuk, zeker een aanrader. Het is mogelijk met heel jonge kinderen maar écht golfen vanaf een jaar of 6-8 afhankelijk van de interesse van het kind.

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Kids Haven

Daar mochten we met een bootje varen. De bootjes wiebelen wel een beetje bij het instappen maar verder ging alles prima! De kinderen vonden het de max. Er zijn bootjes op elektriciteit en ook pedalo’s.

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Kinderboerderij

Er is een hert, varkens, paarden, geitjes, kuikentjes en konijntjes. De kindjes kunnen er ook rondrijden met een kleine tractor.

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Speeltuinen

Er zijn leuke speeltuinen in het zand en ook met water. En heel hip is de DJ tafel en het elektronische doel.

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Andere

 • Aquapark, dit stak wel een beetje onze ogen uit, helaas was alles volzet dat weekend.
 • Laser Battle
 • Archery Tag
 • Badminton
 • Basketbal
 • Boogschieten
 • Bowling
 • Tower Jump
 • Wild Water Rafting
 • Duiken
 • E-steps en E-cars huren
 • Escape Room
 • Familiespellenpakket
 • Paintball
 • …. echt nog veel meer, een volledige lijst met foto’s en uitleg te vinden op de website

Eten en drinken

Market Dome

Alles is te vinden in de Market Dome. Dat is het bruisende, overdekte middelpunt van De Kempervennen. Er zijn vijf verschillende restaurants en terrasjes. Je zit er tussen de vlinders, paradijsvogels en schildpadden. Heel gezellig en aangenaam. Er zijn ook speelhoekjes en af en toe optredens voor jong of oud.

Evergreenz

Wij aten de zaterdagavond bij Evergreenz, een soort buffet restaurant waar ze ook een buffet speciaal voor kinderen hebben! De kinderen vonden het fantastisch dat ze makkelijk hun eigen eten konden nemen.  Het is er heel lekker en niet zo duur, behalve dan dat je drinken apart moet kopen. Ik zou het fijner vinden mocht het drinken gewoon bij in het buffet zitten. Of toch een keuze tussen met of zonder drank.

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Verder is er ook een supermarkt en kan je gebruik maken van Cottage Delivery.

Ontbijt aan huis

Wij mochten gebruik maken van de ontbijtservice. De eerste ochtend krijg je een soort basis pakketje met confituur, kaas, hesp, hageslag etc en dan de ochtend erna een aanvulling. Zalig lekker en kei gemakkelijk.

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

Center Parcs De Kempervennen Sofie Lambrecht

‘Ge moest al weg zijn.’ of ‘Blijf maar thuis.’

Als je op zoek bent naar een weekend vol quality  time met het gezin en leuke activiteiten in het vakantiepark zelf, dan zeg ik: ‘Ge moest al weg zijn.’ Center Parcs De Kempervennen is echt ideaal voor een weekendje of langer weg met het gezin! Al zouden mijn man en ik er ook alleen zeker genieten!

Video van ons weekendje weg

Meer informatie

Alle informatie over het vakantiepark, de prijzen, de cottages, de activiteiten en entertainment kan je terugvinden op de website.


Hoe ik denk over samenwerkingen lees je hier.

There is one comment

Comments are closed.