tuin zomerproof en kindvriendelijk maken mama abc blog

De zon schijnt. De lente nadert met rasse schreden. De kinderen zitten terug meer buiten dan binnen. I like it! Tijd om het winterstof van ons tuingereedschap te blazen. De spieren in onze bovenarmen te trainen. We gaan weer aan de slag! Vorig jaar hebben we al heel wat in onze tuin aangepast. Zoals een stuk met gras belegd. Rondom het speelhuis rubberen tegels geplaatst. Als kers op de taart kregen de kinderen een heerlijk grote Berg trampoline.

Zomerproof en kindvriendelijk maken van de tuin

Voor de winter had ik samen met mijn man de tuin winterproof gemaakt. Alles zo goed mogelijk opgeruimd. Met oog op eventuele stormen de losse stukken veilig ergens in gestopt of ergens aan vastgemaakt. De zandbakspeeltjes in de zandbak en het deksel erop. Het trampoline net laten zakken en het zeil erover.

Nu eindelijk is het tijd om alles zomerproof te maken. Doorheen de winter spelen onze kinderen ook wel geregeld buiten maar dat is met een andere dynamiek. De tuin kindvriendelijk maken betekent voor ons de zandbak toegankelijker maken. De trampoline helemaal springklaar zetten. De aquaplay bereikbaar en gevuld met water en bootjes. Al was deze winter de aquaplay buiten blijven staan, waar ze dan met veel plezier stukken ijs uitvisten.

tuin zomerproof en kindvriendelijk maken mama abc blog

Plannen voor deze lente en zomer

Terras aanleggen

We hebben opnieuw heel wat plannen voor onze tuin. Eerst en vooral willen we een terras. Aan ons huis hebben we een 50 vierkante meter terras voorzien. Nu is dat een laag ruwe onafgewerkte beton dat heel wat lager ligt dan de drempel van ons huis. Dit willen we gelijktrekken en een volwaardig terras van maken. Nu is het hels om er met blote voetjes op te lopen, dat willen we zo vlug mogelijk veranderen. Helaas kost dat  heel wat  centjes dus het is goed zoeken wat we kunnen doen. Het moet praktisch, mooi en betaalbaar zijn.

In de ideale wereld leggen we ook meteen het tuinpad en zonneterras aan. Helaas zal dat nog niet voor dit jaar zijn. Elk jaar een kleine stap de goede richting uit is ook goed.

tuin zomerproof en kindvriendelijk maken mama abc blog

Omheining plaatsen

Onze lieve buren hebben vorige zomer alreeds een nieuwe omheining geplaatst tussen ons in. Eenzelfde omheining hebben we toen ook gekocht voor onze andere kant. Dat grenst aan een stuk grond waar niemand op woont. Ooit hebben we eens geïnformeerd om het te kopen maar dat lag buiten ons budget. Deze lente of zomer gaan we aan die kant de nieuwe omheining plaatsen. Dan zal onze tuin er meteen netter uitzien. En hoef ik me geen zorgen te maken dat onze baby of een van de kleuters via daar kan ontsnappen. De omheining zal er ook voor zorgen dat ons terras knusser is.

Gras uitrollen

Vorig jaar hebben we een eerste stuk van onze tuin met grasrollen belegd. Dit jaar willen we het tweede stuk ook met gras bedekken. Maar daar moet eerst nog heel wat voor gebeuren. Dat stuk moet helemaal opgeruimd worden. Daar ligt nog redelijk wat bouwafval. Dan moet het mooi geëffend worden, wat ook geen sinecure is. Hier hebben we vooral veel tijd voor nodig, het gras op zich kost gelukkig geen stukken van mensen. Al komt het er ook maar weer bij natuurlijk. Ik hoop dat dit jaar te kunnen verwezenlijken, maar dat valt toch nog af te wachten.

tuin zomerproof en kindvriendelijk maken mama abc blog

Schommel voor de kinderen

Onze kinderen kunnen zeker niet klagen qua speelgoed in de tuin. Zo is er al een reuze trampoline, een grote zandbak, een plastieken speelhuis, een plastieken glijbaan, een houten speelhuis met glijbaan, een touwladder in de boom en een schommelschijf in een andere boom. Verder hebben ze een aquaplay en heel wat ander los speelgoed. Toch gaan we daar nog een uitbreiding aan doen! Namelijk een echte schommel.

Onze oudste dochter is zot van schommelen! De schommel gaan we plaatsen op het tweede stuk, achter de zandbak en schuin achter de trampoline.  De schommel is al gekozen. We kozen de JollyJim Air XXL uit van de schommels van Fatmoose. Voordat we deze kunnen installeren moet het tweede stuk tuin opgeruimd en geëffend zijn.

tuin zomerproof en kindvriendelijk maken mama abc blog

Tuinhuis plaatsen

Een tuinhuis plaatsen staat ook nog op onze todo list om de tuin af te werken. Dit zal helaas niet haalbaar zijn (financieel) deze zomer. Het tuinhuis moet helemaal achteraan de tuin komen. Nu staat alles in onze overvolle garage opgestapeld. Niet fijn om nu doorheen de garage te wandelen of iets te zoeken. Een tuinhuis is écht wel nodig, maar dat zal nog even verder sparen worden.

Boomhut

Mijn droom is om een boomhut te maken in en tegen onze grote notelaar. Dat lijkt me zo geweldig voor onze kinderen. Ik heb al enkele ideeën maar ik ben zelf helemaal niet handig op dat gebied. Aangezien we al veel werk hebben op ander gebied in onze tuin, zal ook deze droom nog (minstens) een jaar moeten wachten.

Wij hebben nog veel werk te doen!

Hoe ziet jullie tuin eruit?

There are 6 comments Reageer!

Comments are closed.