Samen met mijn gezin (behalve onze al even Incredible peuter) en een neefje trok ik richting Kinepolis om Incredibles 2 te gaan bekijken. We hebben er veertien jaar op mogen wachten en ik was dan ook enorm benieuwd of ze mijn verwachtingen zouden inlossen. Veertien jaar geleden was ik Incredibles fan én ja hoor, Incredibles 2 oversteeg mijn verwachtingen!

Incredibles 2, van begin tot einde geboeid

De volle 118 minuten (en de plaspauze voor de kindjes) zat ik geboeid te kijken naar het grote scherm. Ware het niet van de hilarische Incredible baby was het van de spanning. De film is van begin tot einde ontzettend mooi afgewerkt, de stijl is helemaal mijn ding en het is een pareltje om in mee gezogen te worden.

Incredibles 2

 

Herkenbaar voor ouders

Disney en Pixar doen meestal hun best dat zowel de kinderen als de ouders de film geweldig vinden. Bij de Incredibles 2 is het voor ouders vooral pijnlijk herkenbaar! Het leven met drie kinderen, een baby, een puber, … hilarisch, even lachen met de “miserie” doet altijd deugd!

Een baby die verandert in een paars monster als hij geen koekje meer krijgt.

Draai de rollen om

Wat het allemaal nog fijner maakt is dat in de Incredibles 2 de rollen omgedraaid worden! Mr. Incredible “Bob” blijft namelijk thuis om voor de kinderen te zorgen terwijl zijn vrouw – Elastigirl “Helen” – erop uit trekt. Het is wel een beetje tegen zijn zin en dat kan hij niet zo goed wegsteken, wat natuurlijk weer voor enkele grappige scenes zorgt. Elastigirl is voor veel vrouwen enorm herkenbaar, de keuze tussen werk en gezin is niet gemakkelijk. Vooral het schuldgevoel, de twijfel of thuis alles goed gaat, …. Herkenbaar?! Ik dacht het wel!

Heb ik zijn eerste krachten gemist?!!

Incredibles 2

Incredibles 2, Synopsis

Helen, moeder van het gezin, staat ineens in de spotlight als superheld, terwijl Bob als huisvader samen met Violet en Dash thuisblijft en een grote uitdaging heeft om aan het dagelijkse, normale leven te wennen zonder superhelden-actie. Het blijkt een moeilijke verandering voor de hele familie te zijn, al helemaal omdat niemand zich bewust is van baby Jack-Jack’s groeiende superkrachten…

Wanneer een nieuwe gevaarlijke schurk met een meesterplan opduikt, moeten Frozone en de familie wel een manier vinden om weer samen tegen dit kwaad te strijden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, ook al zijn ze allemaal Incredible…

Trailer

“Ge moest al weg zijn!” of “Blijf maar thuis.”

Ik denk dat je het wel weet: Ge moest al weg zijn naar de cinema! En kom dan achteraf hier vertellen wat jij het leukste/grappigste/engste vond!

Incredibles 2 kopen op DVD of Blu-ray.

Ook leuk:
Janneman Robinson en Poeh
Dumbo – Tim Burton
Frozen 2

Comments are closed.